Pôvodný, resp. prvý Countach bol predstavený v roku 1971 na Ženevskom autosalóne.

Po 50. rokoch spoločnosť Automobili Lamborghini oprášila toto meno a postavila nádherný superšport, ktorý nesie črty svojho predchodcu.

Lamborghini Countach
Lamborghini Countach

Za pôvodným dizajnom stojí Giovanni Bertone, no novinka mu nebude nič dlžná. Krásne  a jednoduché línie si nás okamžite získali. Klinovitý tvar karosérie, hrana za hranou, nízke/úzke okná, špecifické výrezy blatníkov, obrovské nasávacie otvory na dverách, kompaktné predné a nádherné koncové svetlomety sú jasným, no zreteľne modernizovaným odkazom na pôvodný model. Dodajme, že nový Countach má fotochromatickú strechu so stmievaním a viacero prvkov vytlačených na 3D tlačiarni. Okrem toho mu nechýba plná technologická/multimediálna výbava ako napr. 8,4“ dotykový displej, ktorý ponúka aj výukový režim – novinka vás zoberie do minulosti a poskytne vám všetky dôležité informácie o histórii tohoto modelu. Áno, podporovaný je aj Apple CarPlay :).

Na prvý pohľad je jasné, že nie len dizajn je to, čo vás na tejto novinke zaujme a nadchne. Každého zaujíma monštruózna pohonná jednotka – v tomto prípade tak trošku hybridná. Vzadu šepoce 6,5-litrový 12-valec s výkonom 573 kW (780 ps), ktorému napomáha elektromotor s výkonom 25 kW a 48 voltovým superkondenzátorom. Systémový výkon činí 599 kW (814 ps), pričom je prerozdeľovaný medzi všetky 4 kolesá. Lamborghini Countach Hybrid zrýchli z 0 na 100 km/h za 2,8 sekundy a maximálna rýchlosť je „bežných“ 356 km/h.

Na záver dodajme, že z tohto modelu vznikne iba 112 kusov – toto číslo vychádza z pôvodného označenia projektu LP112. Cena nie je známa, no predpokladá sa, že to bude viac ako 1 milión Eur. Ak takouto čiastkou disponujete, tak vám gratulujeme, ale toto auto si nekúpite – všetky sú totiž predané! K novým majiteľom sa dostanú začiatkom roka 2022.

Aj vám sa táto novinka páči tak ako nám?

Zdroj: Motor1.com / Fotografie: NetCarShow.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu