Spoločnosť nemá vo svojej ponuke superšportových vozidiel žiadny elektromobil alebo poriadny hybrid.

Talianska automobilka však konečne predstavila svoje plány aj v tejto oblasti. Prvým krokom v tejto snahe bude uvedenie prvého hybridného vozidla, ktoré by sa malo dostať na cesty do roku 2023. S plnou elektrifikáciou sa počíta do roku 2030.

Lamborghini už pritom vyrobilo hybridné superauto v podobe modelu Sian (6,5 litra, 819 HP V12). Ide však o limitovanú edíciu s iba 63 vozidlami a cenovkou 3,7 milióna dolárov. Elektrifikácia tohto modelu je tiež veľmi mierna. Motor V12 s výkonom 785 HP spolupracuje s elektromotorom s výkonom iba 34 HP.

Lamborghini SIAN

Lamborghini Sian, Zdroj: Engadget

Prvé skutočne sériovo vyrábané hybridné vozidlo dorazí v roku 2023. O rok neskôr ho doplnia aj hybridné verzie modelov Huracan, Aventador a Urus. Lamborghini vynaloží na hybridné technológie 1,8 miliardy dolárov, čo je najväčšia investícia v histórii spoločnosti. Prechod na novú technológiu nebude mať vplyv na autentický zážitok z jazdy, ktorý ponúkajú vozidlá Lamborghini. Cieľom spoločnosti je do začiatku roku 2025 znížiť emisie CO2 o 50 percent.

V záverečnej fáze plánu Lamborghini predstaví svoj prvý elektromobil. Pôjde však o celkom nové superauto, ktoré sa zaradí celkom na vrchol segmentu.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Lexus LC 500 Convertible Sport+: Plnotučný 5-liter s dokonalou stavbou

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu