O jednotke VAM R1 a zabezpečovacom systéme od VAM SECURITY sme už na stránkach TOUCHIT informovali. Je to zabezpečovací systém, ktorý za 20 rokov existencie zatiaľ nikto neprekonal. Dôvodom je jeho jedinečnosť pre každé vozidla a tiež to, že funguje na úplne inom princípe ako iné zabezpečovacie systémy.

Nová jednotka VAMPIRE Lite s moderným dizajnom

Autá sa jednoducho kradnú

Len upozorníme, že na Slovensku bolo v roku 2018 ukradnutých viac ako 1000 automobilov a súčasní zlodeji sú v podstate IT špecialisti, ktorí prekonajú ochranu v aute už za 4 sekundy.

Aby sa vodič pohol s autom s inštalovanou jednotkou od VAM SECURITY, musí nielen otvoriť auto, ale aj pripojiť „čiernu skrinku“. Na to, aby s autom odišiel, mu nepomôže ani originálny kľúč od auta s jeho zabezpečovacím systémom, bez úspechu budú aj snahy o odchytenie kódov na zabezpečenie vozidla alebo predlžovanie dosahu vysielača na bezkľúčové ovládanie. Dokonca vám nepomôže ani výmena spínacej skrinky či riadiacej jednotky a systém je odolný aj voči diagnostickému zariadeniu, ktoré by dokázalo identifikovať blokované obvody. Jednoducho, buď máte alebo nemáte ten správny kľúč, teda spomenutú čiernu skrinku. Tú by si majiteľ vozidla mal uložiť na iné miesto ako si ukladá kľúče od vozidla. Po inštalácii dostáva dve čierne skrinky a ak jednu stratí, stále bude môcť použiť druhú a neskôr upraviť jej kódovanie.

Takto to vyzerá po zasunutí kľúča do čítačky

Menšia a kompaktnejšia jednotka VAMPIRE Lite

Doteraz bola čierna skrinka VAM R1 v klasickom dizajne, no doba postúpila a spoločnosť VAM SECURITY vyvinula novú jednotku s označením VAMPIRE Lite. Tá je menšia, kompaktnejšia, dizajn je modernejší ale princíp činnosti je podobný. Bol však rozšírený. Zatiaľ čo R1 blokuje 6 dôležitých komponentov v aute, VAMPIRE Lite ich blokuje až 7. Vývoj pritom stále zostal na Slovensku. Blokuje sa motor, elektronika, batéria, palubová sústava, ručná brzda, elektrická riadiaca jednotka a spojka. Ide o elektro-mechanický princíp, pričom každá konkrétna inštalácia vo vozidle je individuálna.

Porovnanie jednotky VAM VAMPIRE Lite a VAM R1

VAMPIRE Lite nevybíja batériu v automobile, odber je nulový. Je to dané tým, že tento blokovací systém  na rozdiel od všetkých ostatných začína blokovať pohyb auta práve vtedy, ak ho chcete (neoprávnene) naštartovať. Celý systém je pritom vytvorený z materiálov najvyššej kvality a pre majiteľa vozidla je jeho použitie jednoduché. Ak chcete jazdiť, vložíte na dobre prístupnom mieste VAMPIRE Lite do čítačky a idete. Po vytiahnutí tohto kľúča je všetko blokované. Podľa pravidiel platných v krajinách EU jeho inštaláciou sa nijako nemení záruka na vozidlo. Na samotné zabezpečovacie zariadenie, samozrejme, záruku dostávate.

Montáž a poplatky

V celkovom hodnotení je VAMPIRE Lite nekompromisný zabezpečovací systém, ktorý chráni auto komplexne. Pri ochrane kombinuje princíp kombinatoriky a unikátnosti. Na to, aby zlodej ukradol auto zabezpečené cez VAMPIRE Lite, potreboval by dlhý čas na nájdenie blokovaných komponentov. To za štandardných okolností nie je pri krádeži auta možné. Zlodeji majú na krádež vyhradenú len krátku chvíľku a určite nebudú auto rozoberať niekde na ulici. Keďže v každom aute sú zabezpečené iné časti, zlodej nedokáže tento mechanizmus identifikovať ani v prípade, že by si rovnaký model auta s nainštalovaným VAM systémom rozobral doma v garáži a chcel sa na to dopredu pripraviť.

Za VAMPIRE nie sú skryté žiadne ďalšie poplatky. Raz zaplatíte a ďalej vám VAMPIRE Lite auto chráni. Montáž je typicky hotová do 4 hodín. Montuje sa na rôznych miestach na Slovensku (Bratislava, Kalná nad Hronom, Nitra a Lemešany) a zabezpečenie sa realizuje pre akýkoľvek typ a model auta.

Inštalácia VAM VAMPIRE Lite ide poriadne do hĺbky vozidla

A nielen proti ukradnutiu auta

VAMPIRE Lite si môžete rozšíriť o ďalšie možnosti. Systém ODŤAH chráni vaše auto pred jeho naložením na iné vozidlo, ťahaním, tlačením, zdvíhaním či nakláňaním. Rovnako vám zlodej s ním neukradne kolesá a ani nevnikne do motorovej časti. Vyšší systém AKUSTIK chráni voči rovnakým udalostiam ako ODŤAH a pridáva k tomu aj ochranu pred vniknutím do interiéru vozidla a do batožinového priestoru. Sami sme si vyskúšali, že označenie AKUSTIK je správne, zvuk výstražnej sirény vám dlho bude znieť v ušiach. Rovnako sa k tomu pridáva aj svetelná signalizácia nebezpečného stavu. Podmienkou pre montáž rozširujúcich modulov je inštalácia systému VAMPIRE LITE alebo VAM R1.

Rýchlu cenovú ponuku na inštaláciu vo vašom vozidle získate na stránke vampire.autoalarm-vamos.sk/

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu