Nové vylepšenie prichádza do insiderskej verzie.

Je to ale praktická vec a poteší hromadné uvoľnenie pre všetkých používateľov. Ide o tzv. Letový režim. Toto je režim, ktorý vypne či na mobile alebo na počítačoch s Windows ostatné bezdrôtové pripojenia. Teda Bluetooth, Wi-Fi a 4G modul, ak ho máte v notebooku. Technológia Bluetooth je v lietadle povolená, rovnako ako Wi-Fi, no nie pri štarte alebo pristávaní. Hoci tak kritické to nebude a pravidlá sa menia. Je takmer isté, že si vás nikto ani nevšimne, keď budete počúvať hudbu cez bezdrôtové slúchadlá v lietadle kedykoľvek. Server Windows Latest ukázal, že sa vo Windows 11 zmení spôsob prepínania týchto spôsobov pripojenia.

Teda ak zapnete lietadlový režim, vypne sa všetko a potom si Bluetooth musíte zapnúť. Takto sa to správa aj na telefónoch. Microsoft to mení a systém si bude pamätať ak niektorý bezdrôtový modul zapnete. Aktivácia lietadlového režimu už nabudúce nevypne Bluetooth, ak ste si ho po aktivácii tohto režimu znova zapli. Toto zjednoduší prechod do spomínaného režimu a vás nebude limitovať v práci alebo napríklad pozeraní filmu.

Podľa vyššie uvedeného webu by sa mali nastavenia uložiť do cloudu, čo by znamenalo synchronizáciu vašich preferencií s ďalšími aktivovanými systémami na vaše Microsoft Live konto (@outlook.com napríklad). Keďže so synchronizáciou nastavení Windows 10 to nebola žiadna sláva, viac by sa dalo hovoriť o tragédii, sme skeptickí a na hodnotenie ako to celé funguje, si počkáme na ostré uvedenie funkcie do štandardnej zostavy systému.

Zdroj: Windows Latest

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.