Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nákupy cez Alzu financované prostredníctvom Home Creditu. Najväčší hráči na slovenskom trhu rozbehli vzájomnú spoluprácu, ktorá má priniesť viaceré benefity pre zákazníkov na Slovensku.

Popredný poskytovateľ spotrebiteľského financovania – Home Credit Slovakia a jeden z najväčších internetových obchodov u nás – Alza.sk, chcú stavať na svojich technologických inováciách a rýchlych a dostupných službách. Nákup a dodanie tovaru od Alzy a vybavenie jeho financovania môže byť otázkou pár klikov. Ďalšou veľkou výhodou je, že zákazníci spoločnosti Alza majú teraz možnosť vyzdvihnúť si svoju objednávku na splátky prostredníctvom AlzaBoxov, najrozsiahlejšej siete odberných miest.      

Zákazníci Alzy budú môcť po novom využívať služby financovania svojich nákupov prostredníctvom spoločnosti Home Credit Slovakia. Vzájomná spolupráca by mala priniesť ešte lepšie, rýchlejšie a dostupnejšie služby pre zákazníkov. Z dát Alzy totiž vyplýva, že práve financovanie na splátky je ich obľúbenou formou platenia za objednaný tovar. Obvyklá výška objednávky, ktorá je hradená na splátky v tomto internetovom obchode, je takmer 700 eur. Ide pritom predovšetkým o splácanie nákupu televízorov, prenosnej elektroniky, PC zostáv, bielej elektroniky, ako sú chladničky či práčky, ale napríklad aj stále viac obľúbených herných konzol.         

„Kladieme dôraz na to, aby celý proces nákupu bol pre zákazníkov jednoduchý a čo najpríjemnejší. Aj preto ponúkame hneď niekoľko spôsobov, ako za tovar zaplatiť až neskôr, aby sme im umožnili lepšie rozvrhnutie výdavkov v čase. Očakávame zlepšenie produktovej propozície pre našich klientov, vrátane nižšej ročnej percentuálnej sadzby pri vybraných úveroch,“ hovorí na margo spolupráce s Home Creditom Petra Janovská, riaditeľka oddelenia služieb  spoločnosti Alza.  

Home Credit tento rok na Slovensku za prvý kvartál zaznamenal medziročný nárast objemu nákupov na splátky o 31 %. Najobľúbenejším tovarom boli podľa jeho údajov mobilné telefóny, ale aj elektronika a taktiež nábytok. Je zaujímavé, že najčastejšie na splátky kupuje veková kategória 45 +, pričom o niečo aktívnejší sú v nakupovaní, online aj v kamenných prevádzkach, muži.         

„Našou prioritou je byť čo najbližšie k zákazníkom, ktorým sa snažíme ponúkať dostupné a rýchle služby.  V najbližšom období sa budeme naďalej digitalizovať, čo prispeje k ďalšiemu zjednodušeniu a zároveň ešte väčšej bezpečnosti. Tak, ako je pre mnohých zákazníkov prvou voľbou pri nákupe Alza, rovnako je tak tak pre veľké množstvo Slovákov splácanie nákupov cez Home Credit. Preto veríme, že vzájomná spolupráca a synergia poskytovaných služieb výrazne prispejú k ešte väčšej spokojnosti zákazníkov na oboch stranách,“ približuje obchodný riaditeľ Home Creditu Marek Tomčík.   

Home Credit, ako aj Alza sú technologickými lídrami vo svojom segmente pôsobenia a rovnako si zakladajú na prozákazníckom prístupe. Majú pritom identické kritériá na služby poskytované svojim zákazníkom, ktorými sú  rýchle a jednoduché vybavenie, pričom všetko sa dá aj online. Nákup na Alze si zákazníci často môžu vyzdvihnúť už do niekoľkých hodín od objednania, a to v podstate kdekoľvek, vďaka širokej ponuke AlzaBoxov. Zákazníci Home Creditu zase môžu mať do niekoľkých minút schválenú pôžičku alebo nákup na splátky. Opakovaný nákup na splátky si pritom dokážu vybaviť doslova na pár kliknutí. Obe spoločnosti tiež komunikujú so svojimi klientmi cez aplikácie alebo pomocou SMS správ, tí tak nemusia pritom vôbec navštevovať kamenné pobočky. Samozrejme, kto preferuje nakupovanie v klasických predajniach, k dispozícii je aj vybavenie nákupu a následného financovania i v kamenných pobočkách. 

Značky: