Apple mal tento týždeň tlačovú konferenciu zameranú na oblasť školstva, kde bolo okrem nového iPad-u a softvérových vylepšení predstavené aj dotykové pero Crayon a odolné puzdro Rugged Combo 2, ktoré vzniklo zo spolupráce spoločností Apple a Logitech

Logitech Crayon

V základe ide o obyčajné dotykové pero, ktoré síce nemá toľko vymožeností ako Apple Pencil, ale na bežné používanie je plne dostačujúce. Jeho výhodou je zaujímavý dizajn a zhruba polovičná cena oproti originálnemu dotykovému peru od Apple.

Pero nie je citlivé na prítlak, ale vie meniť hrúbku čiary podľa naklonenia, podobne, ako je to pri kreslení klasickou ceruzou. Párovanie s iPad-om je v úplnej jednoduchosti, podobne ako v prípade Apple Pencil – stačí zapnúť a používať. Nabíjanie je za pomoci lightning káblu a na plné nabitie vydrží približne 8 hodín. 90 sekúnd nabíjania by malo stačiť nato, aby vydržalo pero pracovať ďalšiu polhodinu. Samozrejmosťou sú aj vymeniteľné hroty a dizajn, ktorý zabraňuje kotúľaniu.

Logitech Rugged Combo 2

Logitech bude vyrábať aj špeciálne puzdro s klávesnicou, ktoré je určené výhradne pre nový iPad. Jeho názov je – Logitech Rugged Combo 2. Ide o dve časti – odolné puzdro na iPad a klávesnicu, ktorá sa dá v prípade potreby odpojiť. Puzdro, ako aj klávesnica má zvýšenú odolnosť a iPad by mal v tomto prípade vydržať pád z metrovej výšky bez poškodenia. Puzdro pôsobí veľmi mohutne, až negramotne, ale ako celok to môže byť zaujímavou kombináciou – najmä pre mladších žiakov. Klávesnica je odolná voči vode, má nízky zdvih a životnosť 5 miliónov úderov. Nechýbajú ani klávesové skratky pre iOS.

Klávesnica komunikuje s iPad-om pomocou fyzického konektora. Bluetooth pripojenie v tomto prípade nie je potrebné. Keďže toto zariadenie nemá integrovanú batériu, tak využíva energiu z iPad-u. Spotreba by nemala byť väčšia ako 0,25 % kapacity batérie za jednu hodinu používania. Výsledkom spolupráce je, samozrejme, aj Apple MFI certifikácia pre oba produkty.

Obe zariadenia, pero i puzdro, by mali byť pre študentov zaujímavé po funkčnej, ale aj finančnej stránke. Cena „pastelky“ je pre americký trh – 49 USD (40 eur). Puzdro zatiaľ nemá stanovenú cenu.

Zdroj: Apple/Logitech

Prečítajte si aj:

Apple predstavil cenovo dostupnejší iPad pre študentov s podporou Apple Pencil

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE