Ide o akvizíciu v hodnote 125 miliónov dolárov.

Služba LogMeIn patrí medzi najlepšie v segmente vzdialeného ovládania počítača. Používatelia sa môžu na diaľku pripojiť k inému zariadeniu, ovládať ho alebo manažovať súbory. Služba bola kedysi dostupná bezplatne s platenými prémiovými funkciami, dnes však ponúka iba platené konto. Ak chcete vzdialene ovládať počítač pre domáce, nekomerčné účely, odporúčame nástroj TeamViewer.

LastPass je jeden z najobľúbenejších správcov hesiel. Služba zálohuje databázu hesiel, pomáha generovať nové heslá a synchronizuje ich naprieč viacerými zariadeniami. Ak používate nástroj iba na počítačoch, LastPass je dostupný bezplatne. Synchronizácia naprieč mobilnými zariadeniami vyžaduje predplatné vo výške 1 euro na mesiac.

Spoločnosť LogMeIn ohlásila akvizíciu služby LastPass v celkovej hodnote 125 miliónov dolárov (110 miliónov + ďalších 15 miliónov vo forme bonusov po splnení cieľov). Obchod má byť dokončený počas najbližších týždňov, pričom LogMeIn plánuje spojiť LastPass s ďalším správcom hesiel, spoločnosťou Meldium, ktorú kúpil pred rokom. Vynovený produkt bude na trhu vystupovať pod značkou LastPass. Zmien v biznis modeli sa používatelia báť nemusia.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu