Nákupné centrum Solivaria a GreenWay otvoril nový nabíjací Hub.  Možnosť nabiť svoje vozidlo výkonom 150 kW skráti čas nabíjania elektromobilov pre domácich aj pre návštevníkov Prešova.

OC Solivaria poskytuje služby obyvateľom veľkej spádovej oblasti. Rôznorodosť obchodov a služieb tvorí výborné zázemie pre vybavenie každodenných povinností, väčších či menších nákupov.  Strategická poloha OC Solivaria v blízkosti centra mesta, železničnej stanice ako aj priemyselného parku z neho vytvára komunikačný uzol v Prešove.

Nabíjací HUB sa nachádza na vonkajšom parkovisku, ktoré ponúka takmer 300 parkovacích miest. Šesť nabíjacích staníc, tzv. nabíjací hub, poskytuje výkon až 150 kW. Vodič má možnosť vybrať si z viacerých alternatív podľa parametrov svojho vozidla. Na jednej zo staníc sú k dispozícii konektory CHAdeMO a  High Power CCS a pri ostatných CCS a High Power CCS. Pre pohodlné pomalé nabíjanie je určené samostatné stanovište nabíjacích staníc AC s vlastnými parkovacími miestami. Nabíjacie stanice spĺňajú najvyššie štandardy, ich použitie je intuitívne a bezpečné. V prípade nedostupnosti stanice je k dispozícii nepretržitá technická podpora od spoločnosti GreenWay.

Peter Badík, spoluzakladateľ GreenWay Infrastructure: Budovanie nabíjacích Hubov je najlepší spôsob ako zabezpečiť, že aj v lokalitách kde je veľký dopyt po nabíjaní sa môžu elektromobilisti  spoľahnúť  na dostupnosť voľnej nabíjačky.

Aké stanice nájdete v OC Solivaria?

Rýchlonabíjacie DC stanice

  • Stanovište 1

1x CHAdeMO 63 kW

1x High Power CCS 150 kW

Type 2 zásuvka, 22 KW

  • Stanovište 2

1x High Power CCS 150 kW

1x CCS 100 kW

Type 2 zásuvka, 22 KW

  • Stanovište 3

1x High Power CCS 150 kW

1x CCS 100 kW

Type 2 zásuvka, 22 KW

  • Stanovište 4

1x High Power CCS 150 kW

1x CCS 100 kW

Type 2 zásuvka, 22 KW

Pomalé nabíjacie AC stanice

Dve stanovištia sú určené pre pomalšie nabíjanie striedavým prúdom s výkonom až do 22 kW, v závislosti od typu elektromobilu. Vhodné pre nabíjania s časom dlhším ako 2 hodiny.

Stanovište ponúka možnosť nabíjať naraz dva elektromobily. Použitie staníc je intuitívne a bezpečné. V prípade nedostupnosti stanice je k dispozícii nepretržitá technická podpora.

  • Stanovište 5,6

2x 22 kW Typ 2 zásuvka

Aktuálne sú spustené stanice uvedené do prevádzky dve DC stanice. Vo februári 2021 budú spustené aj zvyšné stanovištia.

Nechajte nám správu