Spoločnosť Mastercard vyzýva k všestrannej podpore nových noriem online nakupovania a predstavuje víziu zaobchádzania s platobnými údajmi výhradne formou tokenov. Ľudia na internete stále častejšie nakupujú tovar bežnej dennej potreby, ale aj menej tradičné položky.

Nárast internetových nákupov o 20 percent v minulom roku a stále častejšie používanie smartfónov, tabletov a ďalších zariadení s malými displejmi vedie k zvyšovaniu tlaku na jednoduchšie dokončenie a zaplatenie online nákupov.

Spoločnosť Mastercard preto dnes oznámila svoju podporu nových noriem obchodov na diaľku EMVCo Standard Remote Commerce (SRC). Zároveň vyzvala svojich partnerov (obchodníkov, spracovateľov platieb, vydavateľov platobných kariet a ďalších zúčastnených), aby zavedenie týchto noriem podporili pre všetky digitálne produkty. Tento krok je v súlade so snahou Mastercard poskytovať jednoduché a pohodlné platby, bez ohľadu na použitý internetový prehliadač a zariadenie.

V kombinácii s existujúcimi normami tokenizácie a overovania bude norma SRC široko dostupná, zabezpečená, pohodlná a transparentná tak, ako to obchodníci a spotrebitelia očakávajú a ako si zaslúžia.

Vzhľadom na to, že sa takmer každé smart elektronické zariadenie stáva prostriedkom na odosielanie a prijímanie platieb, Mastercard realizuje konkrétne kroky na obmedzenie potenciálnych rizík spojených s uchovávaním platobných údajov v online svete. Prvým krokom v tomto smere bolo už pred troma rokmi nahradenie vlastného čísla účtu spojeného s platbou zástupným údajom, tzv. tokenom.

Používanie tokenov v online svete naďalej posilní existujúce zabezpečenie digitálnych peňaženiek aj internetových platforiem, podobne, ako v prípade 3DS overovania podľa normy EMV a ďalších technológií, vrátane nástrojov detekcie podvodných transakcií s využitím umelej inteligencie.

Dnes je to prvý krok. Ďalšie podrobnosti o zavádzaní normy SRC a dokončení nákupu jedným tlačidlom poskytne Mastercard svojim klientom v nasledujúcich týždňoch.

Značky:

Nechajte nám správu