Spoločnosť Mastercard prišla s dvoma novinkami, vďaka ktorým môžete platiť jednoducho, spoľahlivo a bezpečne aj bez peňaženky.

Ako majiteľ Fitbit Ionic môžete najnovšie platiť bezkontaktne aj pomocou inteligentných hodiniek. Urobiť tak môžete bezprostredne po vložení podporovaných kariet do svojho smart zariadenia.

Bez hotovosti či peňaženky tak budete môcť platiť vo viac ako 6,6 miliónoch predajní po celom svete. Platobná funkcia bude spočiatku podporovaná bankami vydávajúcimi karty najprv v Spojených štátoch amerických a onedlho sa rozšíri na ďalšie trhy celého sveta.

Vďaka doplneniu platobnej funkcie Mastercard do hodiniek Fitbit Ionic budete môcť uskutočňovať a prijímať bezpečné platby z každého prepojeného prístroja cez rôzne vertikálne systémy, akými sú zariadenia nosené ako súčasť odevov alebo doplnkov, prepojené automobily, inteligentná domácnosť a maloobchod.

Fitbit Ionic bude v predaji od októbra, no predobjednať si ho môžete už teraz na stránke Fitbit.com.

Spoločnosť Mastercard zároveň zavádza novinku bezkontaktných platieb aj v prístrojoch Garmin. Jednoduchým priblížením Garmin zariadenia k bezkontaktnému terminálu zaplatíte v takmer 8 miliónoch predajní po celom svete.

Ako to celé funguje?

Ako používateľ Garminu zadáte svoje platobné informácie do aplikácie Garmin Connect Mobile, ktorú si stiahnete cez Apple Store pre iOS či Google Play pre Android. Platobné údaje zadávate jednoducho, a to zoskenovaním karty alebo manuálnym zadaním osobných údajov. Po tom čo sa aplikácia zosynchronizuje s vašimi hodinkami, karta je k dispozícii.

Zakaždým, keď bude chcieť platiť, len spustíte peňaženku z ponuky ovládacích prvkov a ťuknete na bezkontaktný terminál.

Obavy z platenia takouto formou mať nemusíte. Vďaka službe Mastercard Digital Enablement Service nahradíte 16-miestne číslo uvedené na prednej alebo zadnej strane vašej platobnej karty jedinečným alternatívnym číslom, nazývaným aj „token“. Tento číselný token sa líši nielen od čísla karty, ale navyše je sám o sebe úplne nepoužiteľný, vďaka čomu je každá vaša transakcia bezpečná.