Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sedem osobností slovenského a českého biznisu, kultúry a spoločenského života. K tomu tisíce mladých ľudí, ktorí budú súťažiť o možnosť absolvovať u nich stáž a vyskúšať si vysnívaný job.

To je 4. ročník medzinárodného projektu Your Dream Job, ktorý odštartovala nadácia McROY Foundation. „Naše aktivity sú mimo iného zamerané na podporu rozvoja mladých ľudí a uplatnenie absolventov škôl na trhu práce. Práve projekt Your Dream Job dáva mladým možnosť naštartovať svoju kariéru, nazrieť do sveta úspešných a niečo sa od nich naučiť,“ hovorí Branislav Holík, marketing & hiring manager personálno-poradenskej spoločnosti McROY Group.

 Osobnosti aj zaujímavé ceny

Z prihlásených záujemcov, ktorí prejdú úvodným testom, si mentori v októbri vyberú desať víťazov-stážistov. Z toho traja budú mať možnosť získať reálne zamestnanie v x-bionic sphere – unikátnom multifunkčnom komplexe, ktorý ponúka zázemie nielen pre profesionálnych športovcov a tímy, ale aj športových nadšencov, rodiny, či milovníkov zdravého životného štýlu. Jedným z mentorov bude aj jeho CEO Jan Mašek.

Ďalším je Šimon Šicko – spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Pixel Federation, ktorá stojí za hernými hitmi ako je TrainStation, Diggys Adventure či Emporea. Súťažiť sa bude aj o stáž u Michaela Rostocka Poplara z Venture Investors Corporate Finance a Simony Benešovej z BlueLink International CZ. Svet showbiznisu výhercom stáže priblíži Marcel Forgáč, moderátor Fun rádia, módna návrhárka Lýdia Eckhardt a najznámejší slovenský raper Patrik RYTMUS Vrbovský.

Ide o unikátny mix mentorov, ktorí dokážu ukázať mladým ľuďom rôzne stránky biznisu. Stačí iba navštíviť stránku www.yourdreamjob.sk a vyplniť test, ktorý je priradený ku konkrétnej osobnosti,“ vysvetľuje Branislav Holík.

Tisíce účastníkov a splnené sny

Počas uplynulých troch ročníkov súťaže tieto testy vyplnilo už vyše 55-tisíc ľudí zo Slovenska i Česka. Súťažili tak o stáže u lídrov biznisu, ako je napríklad riaditeľ RTVS Václav Mika, spolumajiteľ Tatry Mountain Resorts Igor Rattaj, či členka predstavenstva VÚB banky Elena Kohútiková. Svet kultúry zastupovali napríklad operný spevák Peter Dvorský či herec a riaditeľ Divadla Aréna Juraj Kukura.

Bol som spokojný a nadšený. Your Dream Job je skvelý projekt, ktorý dáva študentom možnosť nahliadnuť do sveta, v ktorom by chceli pracovať. Určite ho odporúčam každému,“ hodnotí projekt Filip Biznar, ktorý vyhral stáž u šéfa spoločnosti WebSupport Jána Cifru.

„Keď som videla, že Adela Banášová bude mentorkou v projekte Your Dream Job, moja reakcia bola: Waau, to by bolo super!“ hovorí jedna z minulých víťaziek projektu Lenka Lukáčová. Dovtedy bežná študentka snívala o tom, že raz bude pracovať v rádiu. No chýbali jej skúsenosti. A hoci spočiatku váhala, či sa do projektu zapojí, výhra stáže jej pomohla k tomu, že sa stala jedným z hlasov známeho slovenského rádia „Nie je nič lepšie ako učiť sa priamo od top človeka vo svojom odbore. A presne to Your Dream Job ponúka,“ hovorí.

„Aj ja som si z mojej stáže u šéfkuchára Jara Žídeka odniesol veľa. Naučil som sa rôzne nové technologické postupy i jedlá.  Zároveň mi pomohol nájsť prácu vo veľmi dobrej reštaurácii priamo vo Viedni a stále sme v kontakte,“ hodnotí ďalší z víťazov Patrik Pokrývka.

Ak chcete byť ďalším, kto si takúto stáž vyskúša,  navštívte stránku www.yourdreamjob.sk, kde nájdete prihlásenie sa do súťaže a viac informácií.

Značky: