Taiwanská spoločnosť začína v konkurenčnom boji pritvrdzovať.

Predvčerom bol predstavený prvý smartfón s čipovou sadou Helio P70. Ani MediaTek nezaháľa a pripravuje ďalšieho zástupcu stredného radu Helio, s označením P90. Spoločnosť sa už začala pripravovať na predstavenie nového čipsetu. Na Twitteri zverejnila status, v ktorom tvrdí, že Helio P90 príde s prevratnou umelou inteligenciou a zároveň poskytne vysoký výkon a efektivitu.

MediaTek už dlhšie pracuje na integrácii a vylepšovaní funkcií AI. Takže tvrdenie, s ktorým sa prezentuje prichádzajúci čipset Helio P90, sa dá brať ako skutočné. To dokazuje aj výkon čipsetu Helio P80, ktorý sa už v benchmarkoch ukázal.

Oppo R19 bude pravdepodobne prvým smartfónom, ktorý dostane do výbavy vyššie spomínaný čipset Helio P80. O “pé 90-tke” zatiaľ nemáme žiadne bližšie informácie, pričom sa ani nevie, v ktorom zariadení by mal mať tento čipset premiéru. MediaTek nedáva o sebe tak vedieť, ako dominantný hráč na trhu – Qualcomm. Práve tento stav sa pravdepodobne spoločnosť snaží zvrátiť a môžeme aj predpokladať, že najnovšie informácie z tábora MediaTeku budú aj súvisieť s blížiacou sa konferenciou Qualcommu, ktorá je plánovaná na 4. decembra.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Huawei Nova 4 je predo dvermi. Prichádza nová éra smartfónov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.