Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rodové stereotypy, také časté v IT sektore, nemajú v spoločnosti Lenovo miesto. Aj preto sa na Slovensku môže spoločnosť pochváliť takmer ideálnym rozložením pracovných síl medzi ženy a mužov.

Jedným zo základných pilierov firemnej kultúry spoločnosti Lenovo je podpora diverzity a rovnosti príležitostí na pracovisku, ktorá sa dotýka aj žien pracujúcich v IT, ktoré dnes oslavujú svoj medzinárodný deň. Diverzita a rodová rovnosť na pracovisku je dlhodobo jednou zo základných hodnôt spoločnosti Lenovo, aj vďaka tomu Lenovo v celosvetovom meradle zamestnáva 36,2 percenta žien, čo predstavuje 1,2-percentný nárast v porovnaní s predchádzajúcim rokom, na Slovensku je tento pomer takmer ideálny v zastúpení 50 percent žien naprieč všetkými sekciami. Zastúpenie žien v executive pozíciách v celosvetovom meradle predstavoval v uplynulom roku 18,5 percent.

“Lenovo je založené na kultúre rozmanitosti, ktorá je základom všetkého, čo robíme. Hoci sme sa zrodili na východe, dnes sme v pravom zmysle globálnou spoločnosťou. Naša rozmanitosť nám pomáha premýšľať, pretvárať a prichádzať s inováciami rýchlejšie, aj preto pri výbere nových kolegov rozhoduje najmä talent,” hovorí Miroslava Bajtošová, EMEA Services Operations Lead  Lenovo Slovensko.

V boji proti rodovým stereotypom dbá spoločnosť na to, aby mali ich zamestnankyne, ktoré často musia skĺbiť rodinný život s pracovnými povinnosťami, vytvorené podmienky nielen pre dosahovanie žiadaného výkonu, ale aj pre ďalší pracovný rast. Vďaka tomu sa Lenovo radí medzi TOP 100 spoločností pre pracujúce matky. Rebríček hodnotí podmienky čerpania dovoleniek, rozloženie pracovnej sily, poskytované benefity, starostlivosť o dieťa, programy na kariérny rast, flexibilitu pracovného prostredia a mnoho iných podmienok, pričom podstatná je dostupnosť a využívanie týchto programov. Prostredníctvom štipendijného grantu Fran O’Sullivan Women in Lenovo Leadership Scholarship podporuje spoločnosť Lenovo ženy v kariérnom raste a cez Nadáciu Lenovo pripravuje aj ďalšiu generáciu vývojárov produktov školením v STEM oblasti.

Viac informácií o aktivitách na podporu diverzity nájdete v reporte spoločnosti Lenovo  Diverzita a Inklúzia 2019.

Značky: