Počas oznámenia zmeny názvu spoločnosti sa objavilo niekoľko zaujímavých informácií.

Portál Phandroid krátko na to priniesol aj správu o pripravovaných inteligentných hodinkách. Snahy o vstup Facebooku (teraz Meta) na trh so smart hodinkami sa počas rokov objavili niekoľkokrát, ibaže teraz ide prinajmenšom o “zaujímavý počin”. Aj napriek tomu, že o hodinkách nemáme príliš veľa informácií, poznáme aspoň ich vzhľad, ktorý je “tak trochu iný”.

Obrázok týchto hodiniek sa našiel v kóde jednej z aplikácií Facebooku pre iPhone. Zobrazuje hodinky s predným fotoaparátom, ktorý je umiestnený v spodnej časti displeja, pričom na pravej strane sa nachádza aj jedno hardvérové tlačidlo. Pokiaľ sme pri prednom fotoaparáte, bude zaujímavé sledovať, ako tento dizajn príjmu zákazníci, pretože predná kamera a ochrana súkromia v rukách Facebooku je tak trochu “stávka na neistotu”.

Meta Watch
Meta Watch

Dizajn hodiniek je akýmsi hybridom medzi modelmi od spoločností Apple a Fitbit (Versa/Sense) so zaoblenými rohmi a odnímateľným remienkom. V každom prípade by v týchto hodinkách nemali chýbať funkcie na sledovanie zdravotného stavu, ako je napríklad monitor srdcového tepu. 

Aj keď nejde o prvý pokus spoločnosti vstúpiť na trh s nositeľnou elektronikou, spoločnosť už skôr predstavila produkty ako Facebook Portal a headset pre virtuálnu realitu pod značkou Oculus alebo okuliare Ray-Ban Stories

Meta Oculus Project Cambria
Meta pripravuje nový high-end headset s pracovným názvom Project Cambria

Momentálne nie je známy ani dátum uvedenia týchto hodiniek na trh. Spoločnosť Meta by ich však mohla uviesť už začiatkom roka 2022, ale na presný dátum si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.