Microsoft údajne pracuje na novej aplikácií pre smartfóny, ktorá umožní premeniť ľubovoľný prijatý mail na okamžitú komunikáciu. Vyplýva to z uniknutého dokumentu, ktorý sa objavil na na Twitterovom účte jedného zo zamestnancov Microsoftu. 

Program vyzerá ako aplikácia WhatsApp, Facebook messenger alebo Google Hangouts. Pri jej použití si však len vyberiete mailovú adresu a to naozaj ľubovoľnú mailovú adresu. Je pritom jedno aké zariadenie alebo platformu používa zvolený partner. Za scénou totiž všetko pracuje cez posielanie mailov. Ak váš partner nebude mať nainštalovanú aplikáciu Flow, bude sa mu konverzácia zobrazovať ako bežný mail. Nebude mať predmet, oslovenie a pozdrav, ale bude prenášať konverzáciu.

Táto myšlienka nie je nová, niečo podobné ponúka aj startup firma MailTime.  Pre Microsoft je to však súčasť novej stratégie, pričom vyvára nové, mobilné aplikácie orientované na biznis, ktoré budú ľudia radi používať. Je preto možné že Microsoft odkúpi Sunrise na vytváranie šikovných kalendárových aplikácií alebo Acompli na tvorbu Outlooku pre iOS.

Čo si myslíte vy? Nie je tých programov na takúto komunikáciu už celkom dosť? Ktorý preferujete?

Zdroj: Business Insider

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu