Ak váhate s tým, či nakoniec upgradovať na Windows 10 s použitím zázračného slovného spojenia „assistive technologies“ (asistenčné technológie), mali by ste sa už rozhodnúť definitívne. Microsoft totiž oznámil koniec svojej široko použiteľnej výnimky. Bezplatný prechod na Windows 10 končí 31. decembra 2017.

29. júla 2016 Microsoft oficiálne ukončil svoj program Get Windows 10, ktorý ponúkal bezplatný prechod na Windows 10 pre každého, kto oficiálne vlastnil niektorú z predchádzajúcich verzií operačného systému Microsoft Windows.

Spoločnosť si však nechala otvorené zadné vrátka na rozšírenie tejto verzie Windows ešte na nejaký čas. Podľa stanoviska firmy Microsoft bezplatný prechod na Windows 10 môžu použiť jednotlivci, ktorí používajú „assistive technologies“. Nebolo pritom presne špecifikované, čo tieto asisetenčné technológie znamenajú a v praxi sa dal robiť bezplatný prechod na Windows 10 bez výraznejších obmedzení.

Počas minulého týždňa sa však na blogu Microsoftu celkom potichu objavila správa, ktorá tejto výnimke robí koniec. V časti FAQ bol pôvodný text „We will make a public announcement prior to ending the offer.“ už nahradený konkrétnym dátumom: „The accessibility upgrade offer expires on December 31, 2017.

Máte tak ešte chvíľu času, aby ste prechod na Windows 10 zrealizovali, ak sa tak rozhodnete.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu