Verejné beta testovanie je spustené v Číne.

Je potrebné poznamenať, že v súčasnosti MIUI 12.5 podporuje 28 modelov. Medzi nimi je napríklad rad smartfónov Xiaomi Mi 11, Xiaomi Mi 10, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi CC9 Pro, Redmi 10X, Redmi K30, Redmi K20, Redmi Note9, Redmi Note8 a Redmi Note 7.

Xiaomi údajne plánovalo začať s vývojom stabilných verzií MIUI 12.5 pre čínsky trh až na konci apríla 2021. Dátum vydania MIUI 12.5 pre medzinárodné verzie telefónov ešte nebol zverejnený. Stabilnú zostavu MIUI 12.5 ako prvé obdržia modely Xiaomi Mi 11, rovnako ako aj modely série Mi 10.

MIUI 12.5 dostáva mierne prepracované rozhranie, nové „super tapety“, veľa nových prírodných zvukov. Softvér je menší, prostredie rýchlejší a poskytuje vylepšenú interakciu s Windows.

Systémové používateľské rozhranie má nový dizajn a využitie pamäte základných scén je znížené o 20%. Tento systém optimalizuje systémové aplikácie po jednej a znížil v priemere využitie pamäte na pozadí o 35%. Tiež významne znižuje spotrebu energie systémových aplikácií v priemere o 25%.

Vyzerá to tak, že Xiaomi výrazne zapracovalo na napredovaní svojho používateľského prostredia. Na druhej strane sa pred pár hodinami objavilo aj niekoľko negatívnych správ. Viac sa dočítate v článku nižšie.

Zdroj: MyDrivers

Prečítajte si aj:

Trump obmedzil ďalšie čínske firmy: Schytalo to aj Xiaomi

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.