Teraz je tá správna príležitosť prevetrať smartfón.

Vytvorenie hotspotu na smartfóne mnohí používame ako dočasné riešenie, keď potrebujeme na internet pripojiť notebook alebo iné zariadenie a vyhnúť sa cudzej Wi-Fi. Rozširovaním 5G sietí získate v mieste pokrytia veľmi dobrý internet s rýchlou odozvou.

Podstatné ale teraz je, že Telekom pripravil na leto akciu – dáva 1000 MB zadarmo. Toto je ideálna situácia, aby ste si zo smartfónu spravili hotspot aj doma a uľahčili tak domácej Wi-Fi. Ešte viac sa hodí tam, kde máte slabší signál, teraz si so signálom nemusíte robiť starosti.

Jedinou zmenou voči zabehnutým návykom je nezabudnúť, že mobil je váš hotspot a ak s ním budete telefonovať, bude to mať dopad na plynulosť internetového spojenia. Nezabudnite, že mobil nesmiete príliš vzdialiť od počítača. Ak totiž odídete z domu, spojenie cez mobil sa preruší. Najlepšie je ho využiť ako váš osobný hotspot.

Ako nastaviť hotspot?

Tento tip je určený pre všetky smartfóny. Mierne odlišnosti budú závisieť od nadstavby a výrobcu smartfónu. Funkciu pre hotspot nájdete v roletovom menu potiahnutím zhora nadol – klasický prístup u všetkých značiek smartfónov.

Dôležité je, že si treba nechať zobraziť heslo, ktoré má hotspot automaticky vygenerované. To si môžete zmeniť za vlastné, ktoré da vám bude na iných zariadeniach zadávať jednoduchšie. Tiež môžete využiť distribúciu údajov k hotspotu cez QR kód. To využijete len v prípade pripojenia iného smartfónu na váš prístupový bod.

Prečítajte si aj:

Ako odfotiť obrazovku na Samsungu bez otravného panela?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.