Novinke nebude chýbať vysoký výkon.

Všetci už netrpezlivo čakáme na predstavenie série Galaxy S23, ktorá bude uvedená už zajtra 1. februára. Zdá sa však, že vo februári svoje vlajkové telefóny predstaví aj spoločnosť Motorola. Ide o model Edge 40 Pro, ktorý by mal do svoje výbavy dostať výkonný vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2. To znamená, že Motorola sa so svojou novinkou postaví tvárou v tvár vlajkovým telefónom spoločnosti Samsung.

Portál PhoneArena informuje, že Motorola by mohla svoj nový vlajkový telefón predstaviť už počas kongresu MWC, ktorý sa každoročne koná v Barcelone. Tento rok sa brány tejto výstavy otvoria v termíne od 27. februára do 2. marca. Trochu neistoty do celej záležitosti vnáša priamo spoločnosť Motorola, ktorá doterajšie fámy o modeli Edge 40 Pro nekomentovala. Na druhej strane sa však na internet dostali aspoň obrázky tohto telefónu.

Motorola edge 40 ProZdroj: PhoneArena
Motorola edge 40 Pro

Fotografie naznačujú, že telefón bude dostupný minimálne v dvoch farbách. Presnejšie v čiernej a modrej. Zadná strana bude mať zakrivené hrany a bude sa na nej nachádzať logo Motorola. Zostave troch fotoaparátov údajne dominuje 50 Mpx hlavný fotoaparát. Selfie fotoaparát sa dostal do stredu vrchnej časti zahnutého displeja. Okrem toho, že ide o 6,67-palcový OLED displej s FullHD+ rozlíšením, tak zaujímavá je aj 165 Hz obnovovacia frekvencia a veľmi tenké rámiky. 

V displeji by sa mala nachádzať zabudovaná čítačka odtlačkov prstov, pričom tlačidlá ovládania hlasitosti a tlačidlo napájania budú umiestnené vpravo. V podstate ide o model Moto X40 5G, ktorý bol na čínsky trh uvedený koncom roka 2022. Aj preto vo výbave očakávame čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 2, až 12 GB RAM a 512 GB vnútorného úložiska. 

Motorola edge 40 ProZdroj: PhoneArena
Motorola edge 40 Pro

Motorola Edge 40 Pro by mala vo svojej výbave mať okrem hlavného 50 Mpx fotoaparátu s OIS aj 50 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 12 Mpx fotoaparát s teleobjektívom. Predný fotoaparát bude mať až 60 Mpx.

Batéria s kapacitou 4600mAh bude podporovať 125 W rýchle nabíjanie. Pri bezdrôtovom nabíjaní sa však výkon zastavil na 15 W. V oblasti softvéru samozrejme nebude chýbať Android 13 so šikovnými vychytávkami od Motoroly.

Hoci cena nebola oficiálne potvrdená, údajne by sa mala pohybovať na úrovni približne 850 eur, čo znie pomerne lákavo.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.