Telefón Razr 40 Ultra sme skúšali ako hlavný telefón niekoľko dní. Dá sa veľmi rýchlo zvyknúť na jeho malé rozmery vo vrecku, páči sa nám, že príliš nezmení dizajn ani po nasadení ochranného krytu. A fotí naozaj veľmi pekne na skladačku.

Motorola Razr 40 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 40 Ultra je jej zadný kryt

Razr 40 Ultra je skladačka, ktorá je priamou konkurenciou pre Galaxy Z Flip od Samsungu. Je to lifestylový produkt, dobre sa uplatní u ľudí, ktorí chcú ukázať, že majú niečo iné ako ostatní. Veľmi príjemná na dotyk je zadná strana tohto telefónu.

Motorola Razr 40 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 40 Ultra v polohe stan. Všimnite si ovládacie tlačidlá

Zapínacie tlačidlo tohto telefónu funguje aj ako snímač odtlačku prsta a je to veľmi rýchly spôsob ako odomknúť telefón. Príjemná je aj hmotnosť Motorola Razr 40 Ultra a to aj 185 gramov, čo v podstate vo vrecku nohavíc ani necítite. Súčasťou dodávky je napájací zdroj s výkonom 33 W a tiež prepojovací kábel a dva priesvitné plastové kryty. Ako sme spomenuli, nasadením krytov až tak neprídete o efektný dizajn tohto telefónu.

Motorola Razr 40 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 40 Ultra s nasadenými plastovými krytmi

Jeho hlavnou výhodou je práve to, že veľkú časť práce môžete robiť so zatvoreným telefónom (hlavne po nedávnej aktualizácii telefónu). To je pre vás zjednodušenie práce, lebo ho nemusíte otvárať a veľa vecí takto vybavíte rýchlo. Motorola to urobila tak, že teraz vybrané aplikácie vedia vyplniť celú plochu 3,6 palcového predného displeja a práca je potom veľmi svižná. Príkladom sú Google mapy, takto sa naozaj dá dobre navigovať aj pri zatvorenom telefóne.

Motorola Razr 40 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 40 Ultra a Google mapy na prednom displeji na jeho celej ploche

V zatvorenom stave je telefón úplne bez medzier medzi displejmi. To je pre vás podstatné, lebo to umožňuje dlhodobú udržateľnosť tohto telefónu. Ak by sa vám medzi displeje dostala napr. kancelárska spinka, mohli by ste displeje poškodiť.

Motorola Razr 40 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 40 Ultra v zatvorenom stave s nulovou medzerou

Pánt vydrží aj drsnejšie zaobchádzanie, testovaný je na 400 000 otvorení, čo pre vás znamená mať 5 rokov istotu, že sa pántu nič nestane. Celkovo sa nemusíte obávať, že by sa vám tento telefón poškodil pri bežnom používaní.

Fotografovanie

Výhodou skladačky je to, že fotiť selfie sa dá aj so zadnými fotoaparátmi, ktoré sú obyčajne vyššej kvality ako klasická predná kamera. Toto Motorola Razr 40 Ultra pokojne zvládne. Navyše, kamera je aplikácia, ktorá úplne do posledného pixelu využíva predný displej a dobre sa tak vidíte, keď sa fotíte.

Motorola Razr 40 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 40 Ultra pri selfie fotení

Pri tomto fotení dobre využijete aj fakt, že skladačka umožňuje časť telefónu použiť ako statív.

A takto potom vyzerá selfie fotka z telefónu Motorola Razr 40 Ultra:

Odfotila Motorola Razr 40 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Odfotila Motorola Razr 40 Ultra

Telefón sme si zobrali aj na plavbu rýchloloďou po Dunaji a vytvorili sme nasledovné fotografie:

Vyskúšali sme aj makrofotografiu a odfotili rastliny:

Makrofotografia s Motorola Razr 40 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Makrofotografia s Motorola Razr 40 Ultra

Pripomeňme, že Motorola Razr 40 Ultra používa foto snímače od firmy Sony. Hlavná kamera má 12 MPix a f/1.5, 1/2,55″, 1.4 µm, PDAF a OIS- Ultraširokouhlá kamera má 13 MPx, f/2.2, 108˚, 1/3″, 1,12 µm, AF. Upozorňujeme hlavne na nízku clonu u hlavného fotoaparátu, čo je základ krásnych a dobre osvetlených fotiek aj za zhoršeného počasia. K fotovýbave ešte patrí skutočná selfie kamera s parametrami 32 MPix, f/2.4, 0,7 µm. Dá sa využiť napr. na video konferencie.

Hlavný displej

No aby sme nezabudli, je tu aj hlavný displej s uhlopriečkou 6,9 palca, ktorý sa dá zložiť na polovicu. Veľmi dobre zobrazuje napr. videá z YouTube a fotografie. Používali sme ho s trvalým nastavením 120 Hz.

Motorola Razr 40 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 40 Ultra s hlavným displejom

Batéria pri našom teste vydržala cez jeden deň, je zložená z dvoch častí a s dodaným napájacím zdrojom sa naplno nabije do hodiny.

Celkovo ide o telefón, ktorý katapultuje Motorolu do skupiny dôležitých hráčov so skladacím telefónmi. Z lifestylových skladačiek je to z hľadiska parametrov momentálne najlepšia voľba. Motorola dobre vie, čo robí a s týmto telefónom prišla ešte pred 26. júlom, kedy Samsung v Južnej Kórei ukáže svoje skladacie želiezka v ohni a uvidíme, ako to bude na jeseň s predajom skladačiek na našom trhu. Cena Motorola Razr 40 Ultra je stanovená na 1199 eur.

O ďalších parametroch tohto telefónu si prečítajte náš pôvodný článok a pozrieť aj video:

Zdroje: vlastné, Motorola

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.