Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Motorola získala prestížne ocenenie Red Dot Award: Product Design 2021 za ikonický razr 5G.

Medzinárodná porota ocenila smartfón razr 5G vyznamenaním “Red Dot”, ktoré reprezentuje vysokú kvalitu dizajnu. Od uvedenia na trh v minulom roku je razr 5G vyzdvihovaný pre svoj prevratný dizajn a víťazstvo v celosvetovo najprestížnejšej dizajnérskej súťaži vyhradenej len pre najinovatívnejšie dizajny je ďalším dôvodom na oslavu.

red dot winner

Motorola sa snaží inovovať dizajn a konštrukciu smartfónov s cieľom vytvoriť zariadenia, ktoré spĺňajú potreby zákazníkov a zároveň im prinášajú aj prvok prekvapenia a potešenia. Vzťahuje sa to na celé portfólio produktov a v jedinečnom sklápacom dizajne razru to ocenila aj porota Red Dot.

Dizajn razru 5G bol navrhnutý tak, aby poskytoval najlepší zážitok z používania smartfónu, ktorý využíva flexibilnú technológiu displeja a aby vyriešil to, čo používateľov smartfónov trápi najviac – potrebu prenosnosti. Každé rozhodnutie počas procesu vývoja sa sústredilo na dodanie ohromujúco krásneho zariadenia s absolútne unikátnym, no bez výhrad praktickým, vreckovým dizajnom. Výsledkom je, že razr úspešne stelesňuje každý z ústredných princípov dizajnu značky Motorola: jednoduchosť, prekvapenie a exkluzivitu.

„Víťazstvo v Red Dot Award: Product Design 2021 je pre nás veľkou poctou. Nás razr je výnimočné zariadenie, ktoré v sebe spája nostalgiu s vizionárstvom, zariadenie, ktoré je navrhnuté tak, aby ukázalo nové spôsoby interakcie so smartfónom. Ocenenie Red Dot je tak odrazom nášho priekopníckeho ducha,“ uviedla spoločnosť Motorola.

Ocenenie Red Dot Award: Product Design sa udeľuje od roku 1955 najlepším produktom pre daný rok. V ročníku 2021 zostalo približne 50 porotcov opäť verných mottu „Hľadáme dobrý dizajn a inovácie“. Medzinárodný panel odborníkov tvoria špecialisti zo širokej škály odvetví, ktorí skúmali výrobky prihlásené do súťaže niekoľko dní, pričom sa riadili hodnotiacimi kritériami ako formálna kvalita výrobku, ergonómia a trvácnosť.

razr 5G si môžete prezrieť v online exhibícii na stránke Red Dot, ktorá prebieha od 21. júna 2021 ako súčasť Red Dot Design Week na oslavu tohtoročných víťazov, vrátane spoločnosti Motorola. Od 22. júna 2021 je razr 5G súčasťou exhibície „Design on Stage“ v múzeu Red Dot Design Museum v Essene, kde sú vystavené všetky ocenené produkty. Návštevníci múzea si môžu vychutnať kvalitu ich dizajnu v priestore, ktorý ponúka moderné dizajnové riešenia a historickú priemyselnú architektúru. Ročenka Red Dot Design Yearbook 2021/2022 bude publikovaná v auguste a prinesie komplexný prehľad najnovších dizajnov a trendov v produktovom dizajne.

Viac informácií o smartfóne motorola razr 5G nájdete na stránke Motorola. Fotografie nájdete tu (pri sťahovaní obrázkov alebo videí súhlasíte s našimi licenčnými podmienkami).

Značky: