Dobre nevyzerajú ani úniky, ktoré tvrdia, že spoločnosť Motorola prepustila 50% svojho inžinierského tímu z ústredia v Chicagu. Objavili sa aj ďalšie náznaky o tom, že sa toho v zákulisí deje ešte viac.

Moto X5 pravdepodobne nebude

Podľa Android Police spoločnosť Motorola zrušila Moto X5, ktorá bola v tomto roku naplánovaná na vydanie. X5 by bola nástupcom dobre prijatého modelu Moto X4, ktorý vyšiel v septembri minulého roka. Predošlé úniky o telefóne sľubovali, že by mohol bez problémov nadviazať na úspechy Moto X4.

Koncept Moto X5

Tým, že spoločnosť zrušila Moto X5, Motorola zrejme presunie svoju pozornosť na svoje telefóny triedy E, G a Z. Mohlo by sa zdať, že spoločnosť sa snaží znížiť počet zariadení, ktoré vydáva každý rok. Ale na druhej strane stále očakávame tri zariadenia Moto G a dve zo série E a Z ešte tento rok.

V budúcnosti sa spoločnosť Motorola bude zameriavať na série Moto E, G a Z.

Moto Mods

Tiež sa hovorí, že Motorola mení svoj prístup aj k Moto Mods. Namiesto toho, aby sa rozšírili tie, ktoré sú určené pre špecializované trhy (napríklad tlačiarne Polaroid, projektory atď.), sa spoločnosť namiesto toho bude zameriavať iba na tie, ktoré im prinesú zaručený zisk.

Pre dlhoročných fanúšikov spoločnosti Motorola sú tieto posledné správy možno znepokojujúce. Budúcnosť pre niektoré modely Motoroly práve teraz nevyzerá úplne jasne, ale budeme určite sledovať ako celá situácia dopadne.

zdroj: androidcentral

Prečítajte si aj:

Recenzia: Motorola Moto X4 – umelecké dielo

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.