Prelom februára a marca znamená jediné – je tu opäť MWC.

Mobile World Congress je najväčšia výstava smartfónov na svete. Tento veľtrh sa venuje aj ostatným mobilným technológiám, avšak z pohľadu bežného používateľa sú najväčším lákadlom jednoznačne mobilné telefóny. Samotná výstava začína v pondelok 25. februára a trvá do 28. februára 2019. Prvé novinky sa však objavia už v sobotu 23. februára a nedeľa, 24. február, bude doslova nabitá množstvom oznámení.

Do Barcelony bude už tradične cestovať aj redakcia magazínu TOUCHIT. Na našich webových stránkach a tiež aj na Instagrame vám budeme prinášať okamžité informácie. Následne pre vás pripravíme podrobnú reportáž do tlačeného magazínu TOUCHIT, ktorú nájdete v marcovom vydaní. A takisto natočíme pre vás videá, ktoré si budete môcť pozrieť na YouTube kanáloch TOUCHIT a Ondrej Macko.

V tomto článku prinášame zoznam noviniek, ktoré očakávame od MWC 2019:

Samsung

Samsung bude mať na MWC 2019 veľký stánok, samostatnú tlačovú konferenciu však nechystá. Dôvod je zrejmý – všetku svoju muníciu vystrieľa v San Franciscu, kde 20. februára 2019 predstaví vlajkové lode radu Galaxy S10 a novinky zo segmentu nositeľných zariadení. V San Franciscu bude hovoriť aj o skladateľnom telefóne. Na MWC 2019 však budú všetky oznámené novinky vystavené, takže si ich bude môcť vyskúšať odborná verejnosť. Snáď bude vystavený aj skladateľný smartfón.

Smartfóny radu Samsung Galaxy S10 – zľava Galaxy S10E, S10 a S10+

Huawei

Tlačová konferencia spoločnosti Huawei sa uskutoční v nedeľu 24. februára o 14:00. Čínsky gigant ukáže skladateľný 5G telefón a možnože pridá aj nejaké oznámenie navyše. Na oznámenie vlajkových lodí radu P30 si však budeme musieť počkať až na koniec marca. Bez ohľadu na to, na skladateľný smartfón od Huawei sa tešíme a dúfame, že si budeme môcť osobne vyskúšať ako funguje.

Huawei na MWC 2019

Sony

Tlačová konferencia Sony je naplánovaná na pondelok 25. februára o 8:45. Japonský výrobca predstaví minimálne jeden smartfón s atypickým displejom s pomerom strán 21:9. Takúto obrazovku by mala mať očakávaná vlajková loď Xperia XZ4 a tiež aj zariadenia strednej triedy Xperia 10 a Xperia 10 Plus.

Sony láka na MWC 2019

Nokia

Nokia má tlačovú konferenciu v nedeľu 24. februára o 16:00. Očakáva sa, že svetu konečne ukáže dlho očakávanú vlajkovú loď Nokia 9 PureView s piatimi zadnými fotoaparátmi. To by však nemala byť jediná novinka.

Nokia 9 PureView. Zdroj: 91mobiles

LG

Nové vlajkové lode bude predstavovať aj LG. Na MWC 2019 by sme mali spoznať modely LG G8 ThinQ a LG V50 ThinQ. Je to prekvapujúce, nakoľko v minulosti bol medzi oboma novinkami niekoľkomesačný odstup. LG G8 ThinQ však bude určený pre bežnú verejnosť a LG V50 ThinQ bude špeciálny smartfón s podporou 5G konektivity.

LG V50 ThinQ

Microsoft

Tlačová konferencia Microsoftu je prekvapením a to s ohľadom na neúspech smartfónovej verzie systému Windows. Predpokladá sa však, že Microsoft v Barcelone predstaví druhú generáciu okuliarov pre rozšírenú realitu, HoloLens 2. Či to tak bude, zistíme v nedeľu 24. februára 2019.

Tí ostatní

Motorola nedávno predstavila svoje smartfóny radu Moto G7. V posledných sa čoraz častejšie spomína reinkarnácia ikonického modelu Motorola Razr, ktorý by sa mohol dostať na trh v podobe skladateľného smartfónu. Ide však o neisté špekulácie.

Koncept Motoroly Razr

Xiaomi bude v Barcelone a 24. februára 2019 predstaví nový produkt. Môžeme len polemizovať, či to bude niečo viac ako špeciálna edícia vlajkovej lode Mi 9, ktorá je inšpirovaná filmom Alita: Battle Angel.

Oppo prezradilo, že v Barcelone ukáže technológiu 10-násobného bezstratového priblíženia. A možno sa dočkáme aj smartfónu, ktorý túto technológiu ponúkne. Oppo má tlačovú konferenciu už v sobotu 23. februára.

HTC bude na MWC vystavovať virtuálnu realitu a kryptosmartfón HTC Exodus 1. Novinky neočakávame.

NOA ukáže svoje nové smartfóny s umelou inteligenciou a moderným dizajnom. Tlačová konferencia sa uskutoční v utorok 26. februára o 13:00.

Alcatel tiež predstaví novinky. Tento rok však bez tlačovej konferencie, ktorá v minulosti tradične štartovala celý kolobeh oznámení na MWC.

Prečítajte si aj:

Huawei prezradil presný dátum, kedy predstaví smartfóny radu P30

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit