Inteligentné hodinky možno rozdeliť do dvoch základných segmentov – hodinky s dotykovým displejom, ktoré obvykle ponúkajú extra funkcie a analógové hodinky s jednoduchými inteligentnými funkciami, ako je počítanie krokov a základné notifikácie.

Spoločnosť MyKronoz dokázala prepojiť oba svety a tvrdí, že MyKronoz ZeTime sú prvé hybridné hodinky na svete, ktoré kombinujú mechanické ručičky a digitálny dotykový displej. Aby tento koncept fungoval, výrobca musel vymyslieť spôsob, ako vyvŕtať otvor pre ručičky do displeja a zároveň zachovať jeho funkcionalitu.

ZeTime ponúkajú vďaka mechanickým ručičkám neustále zobrazovanie času a výdrž až 30 dní na jedno nabitie. Okrem toho merajú aktivitu a tep, zobrazujú notifikácie, predpoveď počasia, udalosti z kalendára a dajú sa ovládať dotykovo alebo korunkou. Cena bude začínať na úrovni 200 eur, na trh sa dostanú v septembri.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 3/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit