Spoločnosť SHELL Slovakia s.r.o., v spolupráci s medzinárodným združením IONITY otvára v Senci prvú vysokovýkonnú nabíjaciu stanicu IONITY pre elektromobily na Slovensku. Táto stanica dokáže nabíjať kompatibilné automobily výkonom až 350 kW.

Stane sa tak budúcu stredu 17. júna 2020 a redakcia TOUCHIT prijala pozvanie na tlačovú konferenciu, ktorej účelom je predstavenie samotnej nabíjacej stanice ako aj detaily o vzájomnej spolupráci medzi združením IONITY a spoločnosťou Shell v oblasti podpory rozvoja udržateľného riešenia pre elektromobily na dlhé vzdialenosti. Pripravíme video predstavenie z tohto predstavenia.

Táto elektronabíjačka bude umiestnená  vedľa diaľnice D1 pri odbočke na Senec priamo na čerpacej stanici Shell.

IONITY je joint venture skupiny BMW, Daimler AG, Ford Motor Company a skupinou Volkswagen spolu s Audi a Porsche. Cieľom projektu je vytvoriť v Európe rozsiahlu a spoľahlivú sieť rýchlonabíjacích staníc výkonom 350 kW pre elektromobily a tým im zabezpečiť pohodlnú cestu na dlhé vzdialenosti. IONITY bolo založené v roku 2017 a má sídlo v Mníchove.

Viac o sieti IONITY

Ďalšia sieť elektronabíjačiek v strednej Európe sa buduje pri čerpacích staniciach. Bude aj na Slovensku?

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu