Vyskúšali sme už veľa držiakov do auta, ale tento nás skutočne dostal!

Klasické držiaky, do ktorých treba telefón vložiť a následne (ručne) uchytiť sú nepraktické. Magnetické držiaky sú fajn, ale musíte mať na telefóne nalepenú kovovú platničku (môže byť aj na puzdre alebo pod ním). Potom sú tu tzv. gravitačné držiaky, ktoré nie sú zle, ale nie vždy je manipulácia s nimi ideálna. No a potom tu je držiak s názvom:  N5-3, ktorý nám úplne zmenil návyky a pohľad na stojany určené do auta. Ale nikde nie je napísané, že ho nemôžete používať aj v kancelárii, dá sa to.

N5-3 je jednoduchý stojan, ktorý sa inštaluje do mriežky ventilácie (dá sa aj na iné miesto, v závislosti od automobilu). Základom je dobré uchytenie. N5-3 má bežný „zobáčik“, ktorý drží celý stojan. V tomto prípade ide o masívne prevedenie s doťahovaním na závit, čo zaručí, že držiak bude v mriežke ventilácie držať stabilne. A stabilný skutočne je. Za týmto úchytom je guľový kĺb, na ktorom sa nachádza samotný držiak. Ten môžete vďaka kĺbu otáčať a nakláňať podľa potreby. Inštalácia je veľmi jednoduchá, pričom sa zbavíte káblov. Teda za predpokladu, že ten napájací pekne zapracujete do interiéru. Pochváliť musíme aj materiálové prevedenie, ktoré je na vysokej úrovni.

To najlepšie iba prichádza. Tento držiak je motorizovaný a má integrované bezdrôtové nabíjanie (štandard Qi). V jeho prednej časti sa nachádza infračervený senzor, ktorý keď vo svojej blízkosti zaznamená pohyb (aj v tme), tak sa automaticky otvoria čeľuste, ktoré držia smartfón. Následne smartfón vložíte, čeľuste sa automaticky uzavrú a pevne ho držia. Ak chcete telefón vybrať, tak ho chytíte a jeden prst priložíte na dotykové tlačidlo, ktoré sa nachádza v bočnej stene držiaku. Čeľuste sa otvoria a telefón si zoberiete. Tento „grif“ je jednoduchý a naozaj nikdy nebudete potrebovať použiť dve ruky. Toto má veľký vplyv aj na bezpečnosť. Ak chcete počas jazdy telefón z držiaku vybrať (nie používať!), tak vám to nejako neuberá na pozornosti, čo sa o iných držiakoch povedať nedá (okrem magnetických).

Druhá výborná vlastnosť je bezdrôtové nabíjanie. Ak to váš smartfón podporuje, tak máte vyriešený aj problém s nabíjaním. Integrovaná bezdrôtová nabíjačka má výkon 5W až 10W, v závislosti od vloženého zariadenia. Integrovaný čip si sám reguluje, koľko ktorému zariadeniu „uvoľní“ výkonu. Stojan, ako aj samotná nabíjačka je napájaná cez microUSB konektor v spodnej časti, vedľa ktorého sa nachádza informačná LED dióda. Napájací adaptér v balení nie je.

Pri nabíjaní si treba dávať pozor na prehrievanie vloženého smartfónu. Počas leta môže na telefón páliť slnko, čo môže v spojení s nabíjaním viesť k výraznému prehrievaniu. Čiastočná redukcia prehrievania – keďže je držiak určený na inštaláciu do mriežky ventilácie, tak naňho môže fúkať studený vzduch z klimatizácie, čo môže zabrániť prehrievaniu. Šikovní a trošku kreatívni používatelia si ho budú vedieť nainštalovať aj na iné miesto. Veľa však záleží od konkrétneho typu automobilu. My ho testujeme v automobile Seat Ibiza, do ktorého pasuje ako uliaty.

Technická špecifikácia: 

Rozmery: 131 x 77 x 13 mm

Materiál: Plast / Silikón

Vstupné napätie: 5V/2A | 9V/1.67A

Výstupné napätie: 9V/1.2A | 5V/1A

Nabíjací prúd: 10W až 5W

V balení nájdete samotný stojan, kĺbový úchyt a microUSB kábel. Dôležité upozornenie – čeľuste držiaku nemôžete nikdy otvárať nasilu, otvárajú sa výhradne automaticky, po pripojení držiaku k zdroju energie. Zhodli sme sa na tom, že aj keď nie je tento držiak najlacnejší, tak svoju cenu si dokáže obhájiť.

Cena zariadenia: 49,99 Eura

Zapožičal: www.mp3.sk

Prečítajte si aj:

Renault ALASKAN – Pre chlapov, nie chlapcov (fotogaléria)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu