Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo uvádza na trh nové prémiové notebooky Yoga Pro 9i a Yoga Pro 7i/7, Yoga 7i/7, ako aj dva notebooky Yoga Slim – Yoga Slim 7 a aktualizovaný Yoga Slim 6

Tvorba, konzumácia obsahu a spolupráca v hybridnom svete sa práve stala jednoduchšou vďaka najnovšej generácii notebookov Lenovo Yoga so systémom Windows 11, ktoré poskytujú pôsobivý výkon, neuveriteľnú všestrannosť a jednoduchú mobilitu v elegantnom a prenosnom dizajne:

Vlajková loď spoločnosti Lenovo Yoga Pro 9i, ktorá je dostupná v dvoch veľkostiach obrazovky1 (14,5-palcov a 16-palcov, 8. gen.), ponúka inovatívne technické riešenia vrátane vylepšenej technológie Lenovo X Power2, zdokonaleného displeja PureSight Pro3 a plejádu nových aj aktualizovaných funkcií.
Tenký, ľahký a elegantný notebook Yoga Slim 7 (14,5-palcov, 8. gen.) poskytuje používateľom viac výkonu, prenosnosti a dlhšiu výdrž batérie ako predtým.
Notebooky Yoga Pro 7 (14,5″, 8 gen.) a Yoga Pro 7i (14,5″, 8. gen.), ktoré sú ideálne pre tvorcov obsahu pracujúcich v režime multitasking, poskytujú vysoký výkon v elegantnom dizajne.
Yoga 7 (dostupný s veľkosťou obrazovky 14-palcov a 16-palcov, 8. gen.)1 umožňuje extrémnu flexibilitu, ktorá spája dizajn zakrivených pohodlných okrajov vo všestrannom konvertibilnom notebooku 2 v 1.
Aktualizovaný Yoga Slim 6 (14-palcov, 8. gen.) prichádza s najnovšími procesormi AMD Ryzen™ 7000, ktoré poskytujú špičkový výkon a efektivitu v super tenkom zariadení.

Táto generácia notebookov Yoga, vybavená systémom Windows 11 je vyrobená tak, aby zapôsobila, či už ide o novú a vylepšenú technológiu Lenovo X Power2 ponúkajúcu vysoký výkon v tenkom šasi, vylepšený displej PureSight alebo Premium Suite4 – kolekciu vylepšených a nových funkcií. Vylepšená bola aj nová Yoga klávesnica, ktorá má väčšie klávesy, navrhnuté pre pohodlie a efektivitu.

„Vieme, že tvorcovia digitálneho obsahu naďalej využívajú hybridný životný štýl, aby mohli tvoriť kedykoľvek a kdekoľvek, od videí až po navrhovanie grafiky na cestách,“ hovorí Jun Ouyang, viceprezident spoločnosti Lenovo a generálny riaditeľ Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group. „Najnovšie prémiové notebooky Lenovo Yoga Pro sú určené pre tvorcov. Vďaka kombinácii výkonu a prenosnosti, vrátane pôsobivého nového displeja Mini-LED PureSight Pro a vylepšenej klávesnice, si tvorcovia môžu vychutnať výnimočný používateľsky zážitok a tvoriť vždy, keď príde inšpirácia.“

Yoga Pro 9i (16-palcov, 8. gen.)

Modelový rad Yoga Pro je navrhnutý tak, aby poskytoval prémiové zážitky, a je najvýkonnejším modelom v rámci podznačky notebookov Yoga. Vďaka špičkovému výkonu a pohodlnej prenosnosti umožňuje rad Yoga Pro používateľom tvoriť a konzumovať kdekoľvek a kedykoľvek potrebujú. Táto generácia má vylepšenú verziu technológie Lenovo X Power2 – súbor hardvérových a softvérových funkcií, ktoré spolupracujú na rýchlejšom a plynulejšom tvorivom zážitku. Používatelia si napríklad všimnú, že ich editácia videa prebieha rýchlejšie vďaka výrazne zrýchlenému softvérovému náhľadu, renderovaniu a exportu – čo znamená viac času na tvorbu videa a menej času stráveného čakaním. Výrazné zvýšenie tepelnej kapacity od predchádzajúcej generácie zahŕňa nárast o 62,5 %5 v 16-palcovom modeli Yoga Pro 9i a o viac ako 25 %5 v 14,5-palcovom modeli – oba umožňujú používateľom využívať rýchlejšiu grafiku, video alebo 3D vykresľovanie pri zachovaní chladného a tichého výkonu. Lenovo X Power2 v kombinácii s grafickými  kartamiNVIDIA® GeForce RTX™ série 40 a akceleráciou AI na zlepšenie výkonu a stability umožňuje tvorcom bez obáv používať špičkové kreatívne aplikácie.

Okrem toho, úžasné nové Mini-LED PureSight Pro displeje dostupné na Yoga Pro 9i (14,5-palcov a 16-palcov, 8. gen.) ponúkajú ostrejší a realistickejší vizuálny zážitok s neuveriteľnou presnosťou farieb. Zahrnutie 100% DCI-P3 a 100% Adobe RGB umožňuje oveľa väčší farebný gamut a živší obraz, zatiaľ čo možnosť Mini LED poskytuje pôsobivých 1200 nitov, čo umožňuje tvorcom pohodlne pracovať v takmer akomkoľvek prostredí, vo vnútri aj vonku.

V modeloch Yoga Pro 9i (14,5″ a 16″, 8), Yoga Pro 7 (14,5″, 8), Yoga Pro 7i (14,5″, 8) a Yoga Slim 7 (14,5″, 8) je tiež dostupný aktualizovaný nový balík Lenovo Premium Suite4 – súbor nových a aktualizovaných hardvérových  vlastnostínavrhnutých na zlepšenie používateľského zážitku z notebookov Yoga. Najpozoruhodnejšia je vylepšená klávesnica s 1,5 mm zdvihom  kláves s ergonomickým tvarom  pre pohodlie a efektivitu, rýchlejšou odozvou a ochrannou vrstvou proti mastnote pre hladší dotyk a zároveň minimalizáciu odtlačkov prstov alebo šmúh. Okrem klávesnice prinášajú notebooky vybavené balíkom Lenovo Premium Suite4štyri mikrofóny pre vylepšené video a audio hovory, štyri reproduktory s redukciou hluku, tichšie ventilátory a väčší trackpad pre jednoduchšiu manipuláciu s obsahom a celkovo lepšiu efektivitu.

Rovnako ako v predchádzajúcej generácii sú všetky notebooky Yoga vybavené technológiou Lenovo AI Engine+, ktorá používateľom poskytuje rýchly a intuitívny výkon so schopnosťou predvídať potreby energie alebo batérie na základe toho, čo na svojom zariadení robia. Súčasťou Lenovo AI Engine+ je aj Lenovo Intelligent Sense a Integrated Security, ktoré pomáhajú udržiavať plynulý a bezproblémový výkon a lepšie chránený notebook.

Rad Yoga Slim, ktorý je definovaný svojou tenkou a elegantnou prenosnosťou, je známy nielen svojím elegantným vzhľadom, ale aj ľahkou mobilitou. Táto vlastnosť je dôležitá pre generáciu používateľov, ktorí chcú mať možnosť vytvárať, konzumovať a spolupracovať podľa vlastných podmienok. Táto najnovšia generácia zariadení Yoga Slim sa stala ešte atraktívnejšou vďaka pridaniu displeja PureSight OLED, ktorý poskytuje ostrejší, plynulejší a realistickejší obraz  s výrazným obmedzením vyžarovania modrého svetla s certifikátmi TÜV Rheinland a Eyesafe6.

Yoga Slim 7 (14,5″, 8) a Yoga Slim 6 (14″, 8) sú vybavené  najnovšou generáciou procesorov AMD Ryzen série 7000, ktoré poskytujú rýchly a silný výkon s viac ako 60Whr batériou7 a možnosťou rýchleho nabíjania Rapid Charge 8 pre efektivitu. Používatelia Yoga Slim môžu tiež zažiť aj  novú integrovanú grafickú technológiu RDNA™ 3, ktorá umožňuje vytvárať realistické vizuály obsahu a bohatý výber zábavy na displeji Yoga Slim. AMD Ryzen AI prináša do tejto generácie Lenovo Yoga Slim nové inteligentné funkcie vrátane AI korekcie pohľadu očí, aby používatelia počas videohovoru vždy vyzerali, že sa pozerajú na kameru, AI automatického rámovania kamery, aby bola hlava používateľa vždy v obraze, a AI rozostrenia pozadia na základe hĺbky ostrosti , ktoré používateľom umožňuje nastaviť pozadie obrazu do určitej vzdialenosti od kamery.

Pri všetkej tejto tvorbe obsahu na cestách môžu používatelia chrániť svoje zariadenia na cestách pomocou cloudového bezpečnostného softvéru Lenovo Smart Lock9, ktorý umožňuje na diaľku lokalizovať, uzamknúť, vymazať údaje a obnoviť stratené alebo odcudzené zariadenie.

Yoga Pro 9i (16-palcov, 8. gen.)
Yoga Pro 9i (14.5-palcov, 8. gen.)

Yoga Pro 9i:  Úžasná sila pre dokonalého tvorcu

8. generácia notebooku Yoga Pro 9i je šitá na mieru pre tvorcov obsahu. Prichádza s operačným systémom Windows 11 a  13. generáciou mobilných procesorov Intel® Core™, grafickou kartou až NVIDIA RTX 4070 spolu s väčšou tepelnou kapacitou, ktorá používateľom poskytuje ešte výkonnejší notebook. Či už ide o úpravu, vykresľovanie videí, vykonávanie intenzívneho 3D modelovania alebo navrhovanie grafiky, tvorcovia môžu očakávať plynulý zážitok bez stresu.

Yoga Pro 9i je k dispozícii v dvoch farbách, Tidal Teal a Storm Grey10, pričom14,5-palcová aj 16-palcová verzia ponúkajú displej PureSight Pro3. Tento 16-palcový model s rozlíšením až 3,2K, jasom 1200 nitov, obnovovacou frekvenciou 165 Hz, farebným gamutom 100 % DCI-P3, 100 % sRGB a 100 % Adobe RGB, ostrým, plynulým a realistickým obrazom osloví tých, ktorí chcú dosiahnuť vysokú kvalitu tvorby.

Nové a vylepšené funkcie v balíku Premium Suite4 poskytujú používateľom lepší zážitok z používania notebooku Yoga Pro 9i, či už ide o dostupnosť štyroch mikrofónov s potlačením šumu, aby mohli byť používatelia online kdekoľvek, alebo o tichšie ventilátory, ktoré menej rušia. Spojenie pohodlia s produktivitou je možné aj vďaka novej 1,5 mm klávesnici Yoga, ktorá je vybavená 0,3 mm  prehnutím kláves pre jednoduchosť a pohodlie, a väčšiemu trackpadu umožňujúcemu efektivitu. Pridanie webkamery s rozlíšením 5 Mpx znamená, že používatelia si môžu vychutnať aj vizuálne čisté a kvalitné videohovory.

Notebooky Yoga Pro 9i (16″, 8) aj Yoga Pro 9i (14,5′, 8) sú vyrobené z 50 % recyklovaného plastu v klávesnici a z 50 % recyklovaného hliníka v spodnom kryte a sú zaradené do kategórie ENERGY STAR® a registrované v EPEAT® Gold. Na balenie sa používa 100 % papier FSC a obe zariadenia sa dodávajú s obalovým materiálom obsahujúcim 90 % recyklovaného plastu.

Yoga Slim 7 (14.5-palcov, 8. gen.)
Yoga Slim 7 (14.5-palcov, 8. gen.)

Yoga Slim 7 (14.5-palcov, 8. gen.)

Yoga Slim 7: Elegancia v tenkom ale výkonnom zariadení

Pre tých, ktorí oceňujú štýlovú eleganciu v ľahkom zariadení, ale zároveň potrebujú výkon a prenosnosť na dosiahnutie svojich kreatívnych ambícií, je určený nový notebook Yoga Slim 7 (8. generácia). Jeho 14,5-palcový displeju PureSight OLED s rozlíšením až 3K poskytuje ostrejší, plynulejší a realistickejší obraz. Disponuje novou generáciou procesorov  AMD Ryzen 7000 Series, vďaka čomu môžu používatelia upravovať a odosielať fotografie na cestách, pracovať na prezentácii alebo viesť videokonferencie z kaviarne. A vďaka certifikátom TÜV Rheinland Low Blue Light (hardvérové riešenie) a Eyesafe6 sa výrazne znižuje riziko namáhania očí.

Yoga Slim 7 má hrúbku len 13,9 mm (0,5 palca), takže sa ľahko prenáša a zmestí sa do malých priestorov. Používatelia tiež zistia, že novo navrhnutá klávesnica v kombinácii s väčším touchpadom je efektívnejšia a produktívnejšia. Ďalšou pôsobivou funkciou súpravy Premium Suite4 je šesť reproduktorov s dvoma subwoofermi, ktoré poskytujú výnimočnú kvalitu zvuku, či už ide o stretnutie alebo živé streamovanie hudby.

Ďalším významným vylepšením notebooku Yoga Slim 7 je batéria s vyššou kapacitou 70 Whr7, ktorá tvorcom umožňuje pracovať dlhšie bez potreby hľadať elektrickú zásuvku. Funkcia Rapid Charge boost tiež umožňuje rýchle 15-minútové dobitie na ďalšie 2 hodiny používania8. Vďaka dvom ventilátorom a 30-wattovému tepelnému dizajnu v tejto generácii si používatelia môžu vychutnať aj chladnejší a tichší výkon.

Yoga Pro 7 a Yoga Pro 7i: Silný výkon v elegantnom dizajne

Yoga Pro 7 a Pro  7i v rámci komfortného dizajnu obsahuje výkonný hardvér v kombinácii s grafickými kartami NVIDIA RTX 3050 alebo 4050, vďaka čomu je tento vysoko výkonný notebook ideálny pre tvorcov obsahu pracujúcich v režime multitaskingu. S vyššou kapacitou batérie (až 73 Wh) v tejto generácii poskytuje tento 15,6 mm (0,6-palcový) tenký notebook tichší a chladnejší zážitok bez ohľadu na požiadavky pracovného zaťaženia. Nové softvérové riešenie Unison od spoločnosti Intel pomáha prepojiť zariadenia IOS a Android™ s Yoga Pro 7i pre integrovaný zážitok z jednej obrazovky a viacerých zariadení. K dispozícii je 14,5-palcový displej PureSight Pro3 s rozlíšením až 3K, jasom 400 nitov a obnovovacou frekvenciou 120 Hz, takže používatelia si môžu vychutnať ostrý a plynulý obraz, či už ide o strih videa, grafické návrhy alebo tvorbu prezentácie. 

Okrem vysokokvalitného displeja si užívatelia Yoga Pro 7 môžu vychutnať aj nové hardvérové funkcie ponúkané v balíku Premium Suite4, ktorá zahŕňa kvalitný audio a video zážitok so štyrmi mikrofónmi s potlačením hluku Voice ID, štyrmi reproduktormi a infračervenou (IR) kamerou s rozlíšením FHD, snímačom 3D (ToF) a kryt webkameri, ako aj vylepšenú klávesnica Yoga s 1,5 mm chodom  kláves  a úpravou proti mastnotám, ktoré ponúkajú pohodlie a rýchlejšiu odozvu. Notebooky Yoga Pro 7 a Yoga Pro 7i upútajú pozornosť elegantným, mimoriadne tenkým dizajnom, ktorý je k dispozícii vo farbách Tidal Teal alebo Storm Grey10.

Yoga Pro 7i (14.5-palcov, 8. gen.)
Yoga Pro 7i (14.5-palcov, 8. gen.)

Yoga Pro 7i (14.5-palcov, 8. gen.)

Yoga 7 a Yoga 7i:  Všestranná kreativita   

Notebook Yoga 7 (8. generácia) so zaoblenými hranami v leštenom pohodlnom dizajne je vytvorený na jednoduchú manipuláciu a všestrannosť. Konvertibilný notebook Yoga 7, verný svojej forme, umožňuje používateľom vytvárať a konzumovať obsah prakticky kdekoľvek, vďaka 360-stupňovým možnostiam rôznych režimov použitia, ktorý dokáže zariadenie preklopiť z plnohodnotného notebooku na prenosný tablet.

Vďaka najnovším procesorom Intel 13. generácie alebo AMD Ryzen 7000 môžu tvorcovia očakávať silný a plynulý výkon, či už ide o úpravu videa, retušovanie fotografií alebo streamovanie hudby. Vysokokvalitný displej s pomerom strán 16:10, panelom OLED s rozlíšením až 2,8K a 100 % presnosťou farieb DCI-P3 tiež umožňuje používateľom vytvárať a zdieľať svoje najlepšie diela.

Yoga Slim 6: Ľahký a odolný notebook pre tvorcov na cestách

Štíhly, ľahký a odolný notebook Yoga Slim 6 (8. generácia) sa dodáva v praktickom hliníkovom puzdre určenom na cesty. Teraz je k dispozícii s najnovšou generáciou procesorov až AMD Ryzen radu 7000, ktoré poskytujú rýchlejší a plynulejší výkon. Aktualizovaný model Yoga Slim 6 sa prichádza v dvoch farebných variantách– Misty Grey a Storm Grey.10

Zážitok z používania notebookov Yoga vylepšujú softvérové riešenia  ako Lenovo Vantage9 a Lenovo Smart Performance9, ktoré optimalizujú zariadenia, monitorujú výkon, kontrolujú stav počítača, vylepšujú zabezpečenie a dokonca ponúkajú aj riešenie a prevenciu problémov. V prípade, že sa vyskytne problém s počítačom, pokročilá služba Premium Care Plus poskytuje prioritný prístup k odborným technikom, rýchle opravy, dodatočnú ochranu zariadenia a softvérovú asistenciu.

Fotografie produktov nájdete na Lenovo StoryHub newsroom a pre viac informácií o novom Lenovo Yoga portfóliu navštívte www.lenovo.com/yoga.

Cena a dostupnosť11

  • Yoga Pro 9i (16”, 8) bude dostupný začiatkom mája 2023 s počiatočnou cenou 2099 EUR s DPH11
  • Yoga Pro 9i (14.5”, 8) bude dostupný začiatkom mája 2023 s počiatočnou cenou 2299 EUR s DPH.11
  • Yoga Slim 7 (14.5”, 8) bude dostupný  od júna 2023 s počiatočnou cenou 1459 EUR s DPH11
  • Yoga Pro 7i (14.5”, 8) bude dostupný na vybraných od mája 2023 s počiatočnou cenou 1499 EUR s DPH
  • Yoga Pro 7 (14.5”, 8) , bude dostupný od júla 2023 s počiatočnou cenou 1549 EUR s DPH.11
  • Yoga 7i (14”, 8) bude dostupný od mája 2023 s počiatočnou cenou 1399 EUR s DPH11
  • Yoga 7i (16”, 8) bude dostupný od júna 2023 s počiatočnou cenou 1129 EUR s DPH11
  • Yoga 7 (14”, 8) bude dostupný od júna 2023 s počiatočnou cenou 999 EUR s DPH11
  • Yoga 7 (16”, 8) nebude v SK dostupný.11
  • Yoga Slim 6 (14”, 8), bude dostupný od mája 2023 s počiatočnou cenou 959 EUR s DPH11

Značky: