Šesť rokov najpirátenejší TV seriál na internete. O toto asi tvorcom Game of Thrones nešlo.

Siedma séria priniesla tento rok slzy a radosť. Seriál trhal rekordy v sledovanosti a HBO si mohlo mädliť ruky. Avšak popularita bola tak vysoká, že sa spájala s únikmi originálnych sérií priamo zo serverov HBO. Úniky epizód ešte pred ich premiérov na tejto televíznej službe boli pre ňu nielen zlým imidžom ale aj hrozbou. Samotné diskvalifikovanie televízneho vysielania touto formou nie je dobrou vizitkou. Nech už sa aj stane, že sa po odvysielaní premiérovej epizódy objaví daná časť na internete, toto bolo priveľa aj pre HBO.

Nič to nemení na tom, že počas šiestich rokov to bola najsťahovanejší seriál na sieti BitTorrent. Jedným z najvýraznejších momentov bolo, keď jednu epizódu zdieľalo cez torrentovú sieť naraz 400 000 tisíc používateľov.

Aj napriek tomu to neznamená, že je pirátstvo na nekontrolovateľnom vzostupe. Sieť torrentov je totiž vo svojej podstate stále zanedbateľná oproti iným možnostiam, ako používatelia získavali obsah. Stále vedú rôzne on-line služby a priame sledovanie vo forme streamingu z webového prehliadača.

PoradieMinulý rokTV seriál
1(1)Game of Thrones
2(2)The Walking Dead
3(4)The Flash
4(6)The Big Bang Theory
5(…)Rick and Morty
6(…)Prison Break
7(…)Sherlock
8(7)Vikings
9(9)Suits
10(5)Arrow

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

Súkromie na internete? Kúpte si VPN pripojenie v zľave

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.