Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na slovenský trh vstupuje investičná online platforma Portu, ktorá je určená pre širokú verejnosť bez ohľadu na výšku majetku, finančné vzdelanie či investičné skúsenosti. Záujemcom ponúka automatizované investovanie už od 20 eur mesačne, bez vstupných poplatkov a s portfóliom zostaveným na mieru. Za Portu stojí česko-slovenská investičná skupina WOOD & Company.

Portu je moderná platforma pre pasívnych investorov hľadajúcich dlhodobé zhodnocovanie finančných prostriedkov. Zároveň ponúka efektívnejšiu a výnosnejšiu alternatívu k tradičným sporiacim účtom. Registrovaným užívateľom zostaví vlastné portfólio, pričom vložené aktíva priebežne optimalizuje podľa zvolenej miery rizika a požadovaných finančných cieľov.

V susednom Česku doteraz Portu oslovilo už viac než 100-tisíc používateľov a medzi nimi aj množstvo Slovákov. „Expanzia k najbližším susedom nám dáva zmysel. Veľa Slovákov, žijúcich v Česku, už prostredníctvom Portu investuje, poznajú nás a majú s nami dobrú skúsenosť, ktorú môžu zdieľať so svojimi známymi na Slovensku,“ hovorí Radim Krejčí, zakladateľ Portu.

Platforma, ktorá momentálne spravuje celkovo takmer 287 miliónov eur, umožňuje minimálnu investíciu už od 20 eur mesačne. Možnosť investovať v eurách je zároveň dostupná aj pre klientov z Česka v prípade, že si účet prevedú do tejto meny.

Kombinácia najmodernejších technológií s odborným know-how

Prednosťou Portu je, že ide o dostupný nástroj umožňujúci investovať na finančných trhoch aj drobným investorom, a to bez nutnosti návštev kamenných prevádzok – rýchlo a efektívne online s neustálym prehľadom o svojich peniazoch. Je tu pre všetkých, ktorí by radi pravidelne investovali, ale nevedia ako, prípadne už investujú, ale peniaze sa im nezhodnocujú podľa predstáv.

Portu umožňuje zhodnocovať financie najmä prostredníctvom takzvaných Exchange Traded Funds (ETF´s). Ide o burzovo obchodované fondy, ktoré sa snažia čo najpresnejšie kopírovať vývoj podkladového aktíva – indexu, komodity, dlhopisu či skupiny aktív.

Konkurenčnou výhodou platformy je fakt, že kombinuje moderné robotické technológie s odborným know-how investičných profesionálov z WOOD & Company. Portu tak investorom zároveň šetrí čas strávený voľbou investičných nástrojov. Vďaka informáciám o investičnom správaní a skúsenostiach konkrétneho klienta v kombinácii s jeho očakávaniami mu vytvára diverzifikované portfólio, ktoré presne zodpovedá jeho potrebám. Systém sa následne priebežne stará o jeho prostriedky a automaticky vyhodnocuje nové či najvhodnejšie investičné príležitosti.

„Pre zostavenie portfólia na mieru stačí vyplniť krátky investičný dotazník. Na jeho základe zostavíme najideálnejšie portfólio pre každého investora individuálne. Investície u nás nie sú nikdy zamknuté, každý investor má nad svojimi financiami vždy kontrolu. Používanie Portu ho teda k ničomu nezaväzuje. Snažíme sa ale ľuďom vysvetľovať, aké dôležité je využiť výhody zloženého úročenia, ktoré prináša výsledky práve pri dlhšom časovom horizonte,“ vysvetľuje Krejčí.

Správne miesto pre zhodnotenie peňazí

Investovanie cez Portu je bez akýchkoľvek vstupných a výstupných poplatkov. Za správu aktív si platforma účtuje len 1 percento s DPH ročne z hodnoty spravovaného majetku. Pri fixácii investičného horizontu sa navyše môžu klienti dostať až na úroveň 0,6 percenta s DPH ročne. Je to  výhodnejšie ako v prípade podielových fondov, ktoré navyše dlhodobo zarábajú menej než trhový index.

„Klienti s Portu investujú transparentne, peniaze sú im kedykoľvek k dispozícii a pritom vždy pod dohľadom profesionálov,“ približuje Krejčí.

Finančné zázemie pre deti

Bonusovým produktom v rámci Portu sú detské účty, ktoré umožňujú rodičom založiť investičný účet pre svoje dieťa a poskytnúť mu tak finančné zázemie na štúdium alebo vlastné bývanie, keď ho bude potrebovať. Ponuku zatraktívňuje ešte výhodnejší ročný poplatok na úrovni 0,25 percenta z hodnoty portfólia. „Portu sme vyvinuli ako platformu pre každého, kto hľadá lepšie miesto pre svoje peniaze. Ponúkame mu k tomu jednotku na poli nízkonákladového pasívneho investovania,“ dodáva Krejčí.

Prečo Portu?

  • Dostupný a flexibilný investičný nástroj pre širokú verejnosť bez ohľadu na odborné znalosti či veľkosť bohatstva
  • Jednoduchá online platforma pre záujemcov o dlhodobé investovanie na finančných trhoch, neustály prehľad o svojich investíciách
  • Možnosť niekoľkonásobne vyšších výnosov oproti bežným sporiacim účtom, individuálna kontrola a úprava miery rizika
  • Výhodná správa portfólia (od 0,6 percenta hodnoty portfólia ročne), nulové vstupné a výstupné poplatky
  • Možnosť zostaviť si vlastnú investičnú stratégiu alebo využiť jednu z pripravených tematických stratégií
  • Diverzifikované portfólio postavené na investíciách do burzovo obchodovaných fondov (ETF)
  • Zvýhodnený detský účet s poplatkom iba 0,25 percenta ročne

Značky: