Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Filmový žáner sci-fi ponúka dokonalú možnosť, ako popustiť uzdu fantázii.  

Túto možnosť s obľubou využívajú aj dizajnéri automobilov Lexus na vytváranie jedinečných vozidiel a vesmírnych lodí.  Ich zatiaľ posledným projektom je stíhačka  QZ 618, ktorá sa objaví v novom filme Men in Black: International.  Lexus však vytvoril aj ďalšie zaujímavé modely.

Lexus 2054 (2002)

Spomínate si na červený Lexus 2054 známy z akčného filmu Minority Report? Vo futuristickom svete sa v ňom pohybuje hlavný hrdina – komisár John Anderton, ktorého hral Tom Cruise. Vozidlo je poháňané palivovými článkami, má karosériu odolnú voči nárazom a prístup do jeho interiéru je chránený biometrickým ochranným zabezpečením. Vozidlo navrhli tvorcovia filmu a konštrukčné oddelenie Lexusu. Pre zaujímavosť: aj režisér filmu Steven Spielberg má vo svojej garáži auto tejto značky.

Lexus Skyjet (2017)

Lexus collaborated with the Valerian creative team, as they imagined and brought to life the vision for the SKYJET, a single-seat pursuit craft featured in the film. See it in the Valerian teaser trailer here: http://valerianmovie.com

Skyjet je vesmírna loď, ktorá sa objavila vo filme Valerian a mesto tisícov planét režiséra Luca Bessona. Tvorcom filmu a tímu stylistov Lexusu sa podarilo navrhnúť futuristický dopravný prostriedok, ktorý predbehol našu súčasnosť o 700 rokov. Zároveň v ňom boli zakomponované  prvky charakteristické pre súčasné modely značky – ostré línie svetlometov a maska chladiča v tvare presýpacích hodín. Lietajúci kozmický stroj, ktorý  riadi hlavný hrdina filmu Valerina (herec Dane DeHaan) samozrejme disponuje ultramodernými zbraňami a ochrannými systémami.

Lexus LC 500 Black Panther (2018)

LC 500 Black Panther sa dostal na filmové plátna vďaka produkcii s rovnakým názvom. Výmimočným vozidlom vo sci-fi filme jazdí  T’Challi, princ afrického kráľovstva Wakanda, ktorý si oblieka kostým superhrdinu a vydáva sa do boja so zločincami. Filmové kupé určené pre špeciálne účely poháňa reaktor na mimozemský kov vibránium a  rovnakým kovom je potiahnutá aj jeho karoséria, vďaka čomu je takmer nepriestrelné a schopné samo sa opraviť. Vďaka systému  B-CPU auto nadväzuje spojenie s mysľou vodiča, a tak umožňuje perfektnú komunikáciu medzi človekom a strojom.  Vozidlo možno ovládať aj na diaľku špeciálnym stojanom. Je zaujímavé, že vo filme štúdia  Marvel sa objavila aj limuzína LS.

Lexus QZ 618

Najnovšou a rozhodne aj najmodernejšou filmovou konštrukciou Lexusu je QZ 618 – vesmírna loď z nového filmu Muži v čiernom: International. Kríženec športového auta a vesmírnej lode poháňa najnovšia pohonná jednotka  Qasar Power Source Technology, ktorá využíva energiu najbližšie ležiacej aktívnej galaxie a umožňuje dostať sa na ľubovoľné miesto na svete za pár sekúnd. Vesmírna loď dokáže zrychliť z 0 na 60 míľ za hodinu za 0,0000000000001 nanosekundy a jeho spotreba paliva je na úrovni  122 MPG (Millennia Per Gallon), čo na našej planéte zodpovedá spotrebe 1,93 l na 100 tisícročí.

Zoznam výbavy lietajúceho objektu Lexusu je veľmi dlhý:  QZ 618 disponuje balíkom Lexus Safety System+ s technológiou silového poľa, jeho interiér zdobí etickým spôsobom získavaná adoriánska koža z medzigalaktických zdrojov a v každodenných cestách po vesmíre mu pomáhajú medzigalaktický systém na určovanie polohy  IGPS a hlasový asistent Alexa s podporou všetkých sedem biliónov mimozemských jazykov.  A čo je najlepšie, v pozemských podmienkach je vesmírna loď jednoducho najnovším športovým kupé RC Lexus a na vesmíru loď sa znova premení stlačením jediného tlačidla v kabíne.

Modely značky Lexus sa však nedostávajú na plátna kín len vďaka sci-fi filmom. V roku 2016 roku vo filme Deväť životov pána Fúzika jazdí hlavný hrdina Tom Brand, ktorého hral Kevin Spacey, superšportiakom Lexus LFA. A vo filme Transformers 5 môžeme vidieť SUV a Lexus RX.

Značky: