Zvyknete si sadnúť do auta ospalý? Stalo sa vám už niekedy, že ste zadriemali za volantom? Potom je nasledujúci gadget určený práve pre vás.

Steer je nositeľné zariadenie, ktoré sa postará o to, aby ste počas šoférovania nezaspali. Náramok je vybavený 16 senzormi, ktoré neustále merajú vašu tepovú frekvenciu a tiež vodivosť pokožky. Takéto senzory sú napríklad využívané aj v detektoroch lží.

Steer analyzuje váš stav každé dve sekundy a keď zaznamená zníženie srdcovej frekvencie o viac ako 10 jednotiek, upozorní vás na hrozbu blížiaceho sa mikrospánku silnými vibráciami a rozsvietením žltej kontrolky.

Ak však ani toto varovanie nezaberie a vaša tepová frekvencia klesne o ďalšie tri jednotky, zariadenie vyšle do vášho tela jemný elektrický šok.

Elektrický šok rozkolíše následne hladinu serotonínu, kortizolu a ďalších hormónov vo vašom tele, vďaka čomu sa váš tep opäť dostane do normálu. Ak však dôjde k tejto situácii, rozhodne by ste mali šoférovanie čím sklôr prenechať niekomu inému, prípadne si aspoň na chvíľu zdriemnuť.

Náramok Steer je vyrobený z odolného hypoalergénneho plastu. Momentálne je dostupný na objednávku cez portál Kickstarter za cenu 109 eur s dopravou na Slovensko.

Zdroj: Mashable

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.

Tento náramok vám v núdzových prípadoch môže zachrániť život