Používatelia iPhonov mohli po predstavení iOS 15 začať používať v Apple Mapách aj 3D navigáciu.

Apple v tom čase uviedol, že do CarPlay sa táto možnosť dostane neskôr. Najnovšie to však vyzerá tak, že s príchodom iOS 15.2 sa tak konečne stane. Apple sa snaží svoju aplikáciu Mapy vylepšovať do takej miery, aby sa stala dôstojnou alternatívou k Mapám Google.

Táto snaha mierne zakolísala, pretože pomalé zavádzanie zmien prinútilo používateľov začať používať konkurenčné aplikácie. Asi najväčšie šťastie na nové funkcie majú používatelia v Spojených štátoch, pretože oni si novinky vyskúšajú vždy ako prví.

Výnimkou pritom nie je ani aktualizácia 3D navigácie, ktorá bola oznámená v iOS 15. Mapy Apple dokážu teraz zobrazovať úplne nový režim navigácie, ktorý je prehľadnejší vďaka 3D budovám, lepšiemu farebnému odlíšeniu, a väčšiemu množstvu dopravných informácií priamo na mape.

CarPlay 3D navigácia
3D budovy v Apple Mapách

Zdá sa, že Apple je pripravený priniesť tento nový režim aj na displeje automobilov. Nová 3D navigácia pre CarPlay je dostupná v najnovšej beta verzii iOS 15.2. Aktuálne však iba v USA. Snímky obrazovky prezrádzajú, že ide skutočne o významnú aktualizáciu Apple Máp pre CarPlay.

Aj keď ide o významný update, je vysoko pravdepodobné, že aktualizácia sa na globálny trh nedostane tak skoro. Ešte viac nejasností do celej situácie vnáša aj oficiálne vydanie iOS 15.2, ktoré nemá pevne stanovený termín. Očakávame však, že táto verzia iOS bude uvedená koncom novembra alebo začiatkom decembra.

Zdroj: AutoEvolution

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu