Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kardiovaskulárne ochorenia patria k najväčším ohrozeniam zdravia modernej spoločnosti. V rýchlikoch ZSSK si 29. 9. 2018 môžete nechať zmerať tlak a index telesnej hmotnosti

Viete, ktoré ochorenia sú najčastejšou príčinou smrti v rozvinutých krajinách? Stres, nezdravá strava a čoraz závratnejšie životné tempo si vyberajú svoju daň v podobe kardiovaskulárnych chorôb. Ročne niektorá z nich pripraví o život približne 30-tisíc Slovákov.

Nezastupiteľnú úlohu pri záchrane ľudských životov zohrávajú prevencia a osveta. Aj preto sa Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) opäť rozhodla zapojiť do projektu Deň srdca. V spolupráci so Slovenskou nadáciou srdca budú dobrovoľníci 29. septembra 2018 v dvoch rýchlikoch ZSSK merať krvný tlak, index telesnej hmotnosti (BMI) a poskytovať poradenstvo v oblasti prevencie vzniku srdcovo-cievnych ochorení.

„Zdravie by malo byť na prvých priečkach hodnotového rebríčka, čo si však veľa ľudí uvedomí až vtedy, keď oň príde. Kardiovaskulárne ochorenia sú zákerné v tom, že zdanlivo nespôsobujú významne zhoršenú kvalitu života, ich následky sa však môžu prejaviť znenazdajky a sú fatálne. Aj preto sa opäť veľmi radi zapojíme do projektu, ktorý sa po minulé roky tešil záujmu cestujúcich,“ hovorí Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

O svojom zdravotnom stave a o prevencii sa cestujúci budú môcť dozvedieť viac v rýchlikoch:  R 602 TATRALANDIA (Košice 06:07 – Bratislava hl. st. 11:57)  R 609 Spišan (Bratislava hl. st. 14:03 – Košice 19:53)

Dobrovoľníci budú záujemcom k dispozícii v označenom kupé vo vozni číslo 2 počas celej cesty.

Značky: