Vlna zdražovania u Netflixu sa začala minulý týždeň vo viacerých krajinách.

Najprv sa zdraženie týkalo najmä Spojených štátov amerických a deň na to spoločnosť Netflix oznámila zdraženie aj vo Veľkej Británii.

Zvýšenie cien však nie je vysoké a niektorých balíkov sa vôbec netýka. Základnému balíku sa cena nemení a ostáva vo výške 6 libier mesačne, u nás 7,99 eur. U štandardného balíka, ktorý podporuje vysielanie v HD na dvoch zariadeniach súčasne, sa cena zvýši nepatrne a to z 7,5 libry na osem. U nás zatiaľ ostáva cena na úrovni 9,99 eur. Najvyššie zdraženie bude u prémiového balíka s podporou Ultra HD a štyroch zariadení, kde zdraženie prichádza z 9 na 10 libier. Ten u nás aktuálne stojí 11,99 eur. Nové ceny nadobúdajú platnosť od začiatku novembra.

Zvyšovanie cien sa v krátkom čase udeje aj v ďalších krajinách, no stále nevieme, či bude Slovensko medzi nimi. Pokiaľ by k tomu došlo, predpokladáme, že cena stredného balíka by sa zvýšila o 1 euro a najvyšší balík by zdražel o 2 eurá.

Google Play
App Store

Populárnu aplikáciu Netflix si viete stiahnuť bezplatne z Google Play a App Store a využiť 30 dni bezplatne na vyskúšanie.

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Orange bude ponúkať Netflix. Aj na Slovensku

Značky: