Niceboy X-fit Watch sa radia do kategórie cenovo dostupných inteligentných hodiniek, ktoré okrem ceny zaujmú aj svojimi funkciami a prevedením.

Počas testovania sme ocenili plne dotykový 2,5D displej, ktorý v tejto kategórii stále nie je štandardom a výrazne uľahčuje používanie hodiniek. Navigovanie v menu je intuitívne. Ocenili by sme, keby 1,3‑palcový displej mal o niečo vyšší jas, čo však nebráni v ich plnohodnotnom používaní.

Hodinky nemajú žiadne tlačidlá, takže celé ovládanie je presunuté do používateľského rozhrania. Počas testovania sme pri meraní vzdialenosti a zdravia zaznamenali iba malé odchýlky, takže hodinky je možné dobre používať na pomerne spoľahlivé sledovanie prejdenej trasy, tepu alebo spánku.

X-fit Watch prekvapili presnosťou merania tepovej frekvencie, ktorá sa v danom segmente hodiniek tak často nevidí. Oproti podstatne drahším modelom sme sa pritom pohybovali v odchýlke do 5 %. Výraznejším limitom je reakcia na náhle zmeny tepu, kedy hodinky nedokázali dostatočne rýchlo reagovať. Namerané hodnoty tak boli zobrazované s miernym omeškaním. Optickým senzorom je možné merať aj úroveň okysličenia krvi. S týmito nameranými hodnotami sme boli spokojní, boli len nepatrne vyššie ako v skutočnosti.

Výhradu máme k funkcii merania tlaku, ktorú považujeme za nepresnú a skôr nadbytočnú. To však neplatí iba pri týchto hodinkách, ale pri smart hodinkách tejto cenovej kategórie všeobecne.

Zo senzorov nám chýbalo GPS, ktoré je však možné k meranej aktivite priradiť zo smartfónu. Aj bez GPS je meranie prejdenej vzdialenosti pomocou krokov celkom presné a použiteľné. Je však potrebné počítať s miernym podhodnotením údajov. S GPS zo smartfónu sú hodnoty presnejšie.

Hliníkové telo X-fit Watch je odolné voči vode a prachu na úrovni IP68. Hodinky sú extrémne ľahké a s hmotnosťou iba 20 gramov ich nie je na ruke vôbec cítiť.

Po pripojení k smartfónu hodinky upozornia na prijatú správu, prichádzajúci hovor, počasie alebo vydané kalórie. Text správ je zobrazovaný správne. Priamo v aplikácii je možné určiť, ktorej aplikácii povolíte zobrazovanie textu na displeji hodiniek.

X-fit Watch sa dajú spárovať s aplikáciou FitCloudPro, v ktorej sú informácie o spánku, tepe, tlaku a množstve kyslíka v krvi prehľadne usporiadané. Aplikáciu je možné prepojiť aj s Google Fit.

Niceboy X-fit Watch na nás spravili dojem.  Na jedno nabitie vydržia až 7 dní. Dobre poslúžia ako predĺžená ruka smartfónu, ale aj pri monitorovaní zdravia a siedmych športových aktivít (chôdza, beh, turistika, plávanie, cyklistika a basketbal).

Cena: 49,90 €

Zapožičal: Niceboy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.