Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Voltia, európsky líder v oblasti mestských elektrododávok, a globálny výrobca automobilov Nissan uvádzajú spoločne špeciálnu elektrickú dodávku e-NV200 XL Voltia na celoeurópsky trh.

Spomínaná e-dodávka, ktorá rozširuje ponuku ľahkých úžitkových vozidiel (LCV) Nissanu s nulovými emisiami, je optimalizovaná pre účely tzv. poslednej míle. Nový model má dvojnásobnú kapacitu oproti štandardnému e-NV200, 8 m3, jednoduchý prístup k zadným dverám a dostatok priestoru v nákladovej časti aj pre stojaceho človeka.

Nová elektrododávka je vybavená trakčnou batériou s kapacitou 40kWh a inteligentným riadením energie. Nissan s ňou tak posilňuje svoj záväzok udržateľnosti v last-mile delivery segmentu. Naopak, Voltia má ideálne predpoklady tento spoločný projekt ďalej rozvinúť. Jej výrobné závody vo Francúzsku, Veľkej Británii a na Slovensku môžu totiž pre európsky trh vyrobiť až 10 000 vozidiel ročne.

Manuel Burdiel Alvaro, riaditeľ Divízie ľahkých úžitkových vozidiel Nissan Europe, zdôrazňuje strategický význam spolupráce: „Segment ľahkých úžitkových vozidiel bude hrať v budúcnosti kľúčovú úlohu pri optimalizácii dodávok tovaru na poslednú míľu. Spoločne s Voltiou veríme, že model Nissan e-NV200 XL Voltia poskytuje dokonalé riešenie na dosiahnutie pokroku smerom k tomuto cieľu. Vďaka konkurencieschopnej cene, nulovým emisiám a všestrannému 8 m3 nákladovému priestoru je tento model navrhnutý od základu tak, aby podporil rastúci dopyt v oblasti e-commerce a last-mile delivery v mestách po celej Európe,“ dodáva Alvaro.

Partnerstvo medzi Voltiou a Nissanom vychádzajúce z pôvodného konceptu vozidla je ďalším medzinárodným míľnikom – po úspešnom nasadení modelu Voltia e-NV200 XL v Paríži a Londýne, a nedávnych dohodách o výrobe vo Francúzsku a Veľkej Británii.

„Partnerstvo s globálnou automobilkou ako je Nissan výrazne zvyšuje kvalitu našich vozidiel,“ vysvetľuje Juraj Ulehla, riaditeľ spoločnosti Voltia. „Spoločné úsilie posilňuje náš názor, že vývoj segmentu LCV bude rozhodujúci pre dosiahnutie nákladovo efektívneho a trvalo udržateľného poskytovania riešení malým i veľkým podnikom.“

S využitím siete výrobných partnerov sa budú dodávky vyrábať v troch európskych krajinách. Gruau bude dohliadať na výrobu vo francúzskom Laval pre západnú Európu, zatiaľ čo skupina Bevan vo Wednesbury zabezpečí výrobu pre Britské ostrovy a Írsko. Naopak Hollen v Trnave na Slovensku preberá zodpovednosť za výrobu pre strednú a východnú Európu.

Vyššie uvedení výrobcovia rozšíria toto integrované partnerstvo a budú úzko spolupracovať v oblasti marketingu a súvisiacich činnostiach po celej Európe.

Značky: