Model Nokia 9 mohol byť pre viacerých používateľov sklamaním.

S pripravovaným nástupcom Nokia 9.3 PureView 5G to však vyzerá oveľa lepšie. Doteraz sme o dizajne pripravovanej novinky príliš veľa správ nemali. S najnovšími rendermi sa to však mení a môžeme získať celkom zaujímavý pohľad na to, čo má Nokia pre rok 2020 pripravené, a ako by mohol tento smartfón vyzerať. Portál LetsGoDigital pripravil niekoľko pohľadov na novú vlajkovú Nokiu.

Nokia 9.3 Pure View 5G

Zdroj: LetsGoDigital

Aj Nokia sa uberá cestou modernizovania predne steny zariadenia. Displej má byť po celej prednej strane smartfónu a má dokonca obsahovať aj selfie kameru, ktorá bude tentokrát už umiestnené pod displejom. Na tejto technológii však musí výrobca ešte poriadne zapracovať, aby ju bolo možné používať v bežnej praxi.

Používanie displeja na novej Nokii by malo byť pohodlné aj vďaka obnovovacej frekvencii 120 Hz. 

Nokia 9.3 Pure View 5G

Zdroj: LetsGoDigital

Rozloženie fotoaparátu na telefóne Nokia 9 PureView bolo určite originálne, ale koncept počíta s návratom dizajnu do čias Lumie 1020, čo by bolo veľmi zaujímavé, pretože by Nokia 9.3 získala dizajnový odkaz smartfónov, ktoré svojho času boli takmer neprekonateľné kvalitou fotografií. 

Nokia 9.3 Pure View 5G

Zdroj: LetsGoDigital

Samotná zostava by mala obsahovať 108 megapixelový ultra-širokouhlý fotoaparát, ktorý bude spolupracovať so 64 megapixelovým hlavným fotoaparátom. Očakáva sa aj teleobjektív, makro objektív a objektív na meranie hĺbky.

Všetko bude podporované značkou ZEISS, veľkým LED bleskom a malým mikrofónom. Ako súčasť silného odkazu je Nokia 9.3 PureView vyobrazená v žiarivo žltej farbe podobnej Nokii Lumia 1020.

Na spodnej hrane zariadenia sa samozrejme nachádza USB-C port, ktorý je umiestnený vedľa reproduktora a 3,5 mm konektora pre slúchadlá. Pokiaľ ide o parametre vlajkovej lode, tak správy naznačujú, že ju bude poháňať čipová sada Snapdragon 865, čo znamená aj štandardnú podporu siete 5G. Či túto podporu Nokai 9.3 aj skutočne ponúkne zatiaľ nevieme.

Očakávame, že Nokia 9.3 PureView sa objaví už na prelome augusta a septembra aj s lacnejším modelom Nokia 7.3.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Xiaomi má alternatívu voči iPhone SE. Samozrejme s inou cenou a výbavou

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.