Google zabudoval databázu uložených hesiel do systému Android.

Ak vás otravuje manuálne zadávanie prihlasovacích údajov rôznych služieb, máme pre vás dobrú správu. Operačný systém Android vyplní prihlasovacie údaje za vás a to aj v aplikáciách. Avšak iba v takom prípade, ak ste si ich vopred uložili v prehliadači Chrome.

Táto funkcia sa nazýva Smart Lock for Passwords a je súčasťou najnovšej verzie knižnice Služby Google Play, ktorú výrobca v týchto dňoch sprístupňuje všetkým používateľom. Konkrétne ide o verziu 7.5, u nás je momentálne dostupná verzia 7.3.

Ak chcete funkciu využívať, odporúčame návštevu webovej stránky passwords.google.com, ktorá umožňuje spravovať a mazať uložené heslá vo vašom Google účte. Takisto je možné (resp. v blízkej budúcnosti bude možné) vypnúť automatické prihlasovanie alebo službu kompletne deaktivovať.

Heslá si môžete ukladať používaním prehliadača Chrome. Ten vám túto funkciu automaticky ponúkne, keď rozpozná nové prihlásenie. Nakoľko si môžete heslá synchronizovať, automaticky sa prihlásite aj z ostatných zariadení, kde využívate prehliadač Chrome a to bez ohľadu na operačný systém. Novinkou je spomenutá podpora aplikácií v systéme Android.

Dodajme, že keď bude knižnica Služieb Google Play dostupná vo verzii 7.5 aj u nás, funkciu budete môcť manažovať v Nastaveniach Google v zariadení Android – viď. titulný obrázok.

Webové rozhranie umožní spravovať heslá a manažovať novú funkciu

Webové rozhranie umožní spravovať heslá a manažovať novú funkciu (Autor: Android Authority)

Zdroj: Android Authority

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit