Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V každej spoločnosti existujú pracovné pozície, ktoré sú pre jej úspech rozhodujúce.

Obvykle ide o pracovníkov, ktorí sú v kontakte so zákazníkmi a pracujú s citlivými informáciami alebo riadia činnosti prebiehajúce v reálnom čase. Technológie, na ktoré sa títo ľudia spoliehajú, musia spĺňať vyššie nároky na zabezpečenie, spoľahlivosť a výkon. Ak totiž tieto nástroje zlyhajú, môžu byť následky fatálne vrátane okamžitej straty tržieb či úniku citlivých dát. A ak daná organizácia zodpovedá za verejné zdravie, napríklad dispečing záchrannej služby alebo zdravotnícke zariadenie, môže byť ohrozená dokonca aj bezpečnosť ľudí.

Firmy preto virtualizujú aplikácie a stolné počítače, aby pri kriticky dôležitých činnostiach a najmä pri práci v hybridných pracovných prostrediach zaistili vyššiu bezpečnosť, odolnosť a ničím nerušenú produktivitu. Osemdesiatpäť percent organizácií začne do roku 2025 uplatňovať stratégiu cloud-first a bez využitia cloudových technológií nebudú môcť plne realizovať svoje digitálne stratégie.[1]

Spoločnosť HP predstavuje nový počítačový hardvér, softvér a riešenia pre správu zariadení, ktoré pracovníkom dôležitým pre chod podniku a tímom IT, ktoré s nimi pracujú, poskytnú všetko, čo dnešný hybridný svet vyžaduje.

Chromebooky HP Elite: Nástroje na prácu v hybridnom prostredí a v cloude

Systém Chrome OS sa postupom rokov vyvinul a teraz podporuje nové technológie zaisťujúce jednoduché a bezpečné používateľské prostredie. Dnešní zamestnanci požadujú od svojich zariadení so systémom Chrome OS stále viac. Spoločnosť HP týmto požiadavkám vyšla v ústrety a najnovšie ponúka portfólio firemných chromebookov, ktoré sú lepšie ako kedykoľvek predtým. Potom čo spoločnosť HP na veľtrhu CES predstavila HP Elite Dragonfly Chromebook, najpokročilejší chromebook pre firmy na svete,[2] predstavuje teraz ďalšie nové chromebooky premyslene navrhnuté tak, aby umožnili prácu v hybridnom cloude.

HP Elite c645 G2 Chromebook Enterprise

Chromebook HP Elite c645 G2 Enterprise s procesormi AMD Ryzen™ radu 5000 C[3] uľahčuje používateľom cloudových služieb prácu v hybridnom prostredí. Používatelia majú k dispozícii jasnejšie obrazovky vrátane FHD panelu s uhlopriečkou 14 palcov a jasom 400 nitov,[4] technológiu HP Eye Ease na potlačenie modrej zložky svetla, integrovaný obrazovkový filter HP Sure View Reflect pre väčšiu ochranu súkromia,[5] ktorý ochráni citlivé informácie pred nepovolanými očami, a tiež možnosti zvoliť si variant na použitie vonku s jasom 1000 nitov. Wi-Fi 6E[6] a voliteľný modul 4G LTE[7] umožňujú prácu takmer odkiaľkoľvek, výpadky internetu sa teda stávajú minulosťou. HP Privacy Camera[8] umožňuje používateľom mať pod kontrolou, kedy ich kamera môže snímať, pretože je vybavená výsuvným krytom objektívu.

HP Elite c640 G3 Chromebook Enterprise

Chromebook HP Elite c640 G3 Enterprise,osadený procesormi Intel® Core™ 12. generácie,[9] bol navrhnutý špeciálne pre firmy. Toto zariadenie je postavené na platforme Intel® vPro® a poskytuje výnimočný výkon a komplexné viacvrstvové zabezpečenie zodpovedajúce potrebám firemných používateľov.[10], [11] Kvalitnú virtuálnu spoluprácu uľahčuje 5Mpx kamera poskytujúca lepšiu vizuálnu čistotu, zatiaľ čo filtre na odstránenie hluku[12] v pozadí, využívajúce umelú inteligenciu, umožňujú používateľom venovať sa práci v maximálnom komforte. Tento model je vybavený voliteľnou integrovanou čítačkou odtlačkov prstov a ako prvý chromebook ponúka integrovanú čítačku čipových kariet,[13] ktoré sú v mnohých firmách používajúcich systémy Citrix® uprednostňovanou metódou overovania.

Spoločnosť HP tiež oznamuje, že k vybraným zariadeniam HP Chromebook Enterprise je teraz poskytovaná ročná verzia aplikácie Parallels Desktop for Chrome OS.[14] Parallels Desktop umožňuje na chromebookoch spúšťať plnohodnotné aplikácie systému Windows, aj keď je zariadenie offline, čím sa chromebooky stávajú skvelou voľbou na podnikanie v akomkoľvek prostredí.

Pomocou univerzálneho viacportového rozbočovača HP USB-C si pri práci na cestách alebo pri pracovnom stole môžete vychutnať bezproblémovú prácu a pripojiť k počítaču všetko, čo potrebujete. Rozbočovač vám umožní pripojiť akékoľvek zariadenie od dvoch displejov s rozlíšením 4K až po niekoľko rôznych periférnych zariadení, takže jednoducho všetko zapojíte a môžete začať pracovať. Rozbočovač podporuje akýkoľvek počítač kompatibilný s USB-C® bez ohľadu na značku alebo operačný systém a je vybavený siedmimi portami. Užívatelia tiež môžu svoj notebook s rozhraním USB-C® pripojiť jediným káblom k displeju, k externým zariadeniam a ku káblovej sieti prostredníctvom priestorovo úspornej dokovacej stanice HP USB-C Dock G5 s certifikáciou Works with Chromebook.

Riešenie v podobe tenkých klientov HP: Výkonné zariadenia umožňujúce využívať cloudové riešenia postavené na operačných systémoch Windows a Linux na prácu v hybridnom prostredí

V dôsledku zrýchľujúceho sa prechodu od fyzických stolných počítačov k virtualizácii sa pracovníci plniaci kriticky dôležité úlohy v záujme zaistenia bezpečnej a efektívnej práce s počítačom viac ako inokedy spoliehajú na virtualizáciu. Požiadavky na maximálne zabezpečenie, škálovateľnosť a jednoduchú virtualizáciu vyžadujú cloudové zariadenia navrhnuté pre dnešný hybridný svet. Portfólio tenkých klientov HP, vyvinutých s ohľadom na budúci vývoj, znamená pre tieto účely dokonalé riešenie.

tenkým klientom HP Elite t655 dokážete držať krok s rastúcimi požiadavkami na výkon, ktoré vyžaduje spolupráca s využitím videa. Zariadenie využíva novú generáciu procesorov AMD Ryzen Embedded
R-Series s grafickými kartami Radeon™ a poskytuje výkon, všestrannosť a zabezpečenie v rámci virtualizačného stroja. Môže podporovať až tri displeje s rozlíšením 4K.[15]

S najvýkonnejším mobilným tenkým klientom na svete[16] HP Elite mt645 G7 zvládnete náročné pracovné úlohy. Zásluhou procesora AMD Ryzen™ radu 5000[17], voliteľnému modulu 4G LTE[18] a pripojeniu cez
Wi-Fi 6[19] a RJ-45 budete produktívni, nech už pracujete kdekoľvek. Rýchlejšie načítanie operačného systému a aplikácií zaisťuje úložisko NVMe SSD. Kamera HD s časovou redukciou šumu znižuje účinky obrazového šumu a kockovania a umožňuje zachytiť všetky detaily vo vyššom rozlíšení. Keď heslá nestačia, čítačka odtlačkov prstov alebo čítačka čipových kariet zaistí dvojfaktorové overovanie.[20] Vďaka integrovanému obrazovkovému filtru na ochranu súkromia HP Sure View Reflect s možnosťou potlačenia modrej zložky svetla zabránite nevítaným sliedičom v odozeraní informácií na obrazovke a zároveň bude jej sledovanie pre vaše oči príjemným zážitkom. Ďalšie zabezpečenie zaisťuje samoopravný BIOS HP Sure Start,[21] ktorý chráni počítač pred novo vznikajúcimi hrozbami, zatiaľ čo technológia HP Tamper Lock uzamkne počítač, ak bol fyzicky otvorený alebo napadnutý, a upozorní na to používateľa.[22] Výsuvný kryt kamery HP Privacy Camera umožňuje používateľom mať pod kontrolou, kedy budú snímaní.

Mobilný tenký klient HP Pro mt440 G4 s operačným systémom zameraným na zabezpečenie a pripraveným na hybridnú správu umožňuje virtualizáciu určenú špeciálne pre mobilné zariadenia. Dostatočný výkon vo chvíľach, keď musíte plniť viac úloh naraz, vám zaistí procesor[23] Gen Intel® Celeron® 12. generácie a možnosť pripojenia cez WLAN alebo WWAN.[24], [25] S bleskurýchlym úložiskom NVMe, ktoré skracuje dobu načítania, sa môžete pustiť do práce takmer okamžite.[26] Na ešte lepšiu ochranu disponuje zariadenie funkciami HP Sure Start, HP TamperLock[27] a voliteľnou kamerou HP Privacy Camera.

Nástroje pre IT

Aplikácia HP Cloud Endpoint Manager, ktorá je teraz k dispozícii ako Tech Preview pre vybraných zákazníkov, poskytuje IT tímom lepšie možnosti správy stále sa rozrastajúcich flotíl tenkých klientov HP. Moderný softvér na správu zariadení je prvým nástrojom na svete určeným na monitorovanie tenkých klientov vybavených programami pre správu zariadení OEM v reálnom čase.[28] Ponúka dáta v reálnom čase, vydáva okamžité upozornenia a podporuje správu založenú na zásadách, čím eliminuje nutnosť opakovaného vykonávania rovnakých úloh. Toto riešenie na správu pripravené pre cloud pomáha pracovníkom IT oddelenia udržiavať kritické zariadenia v prevádzke pomocou proaktívnych oznámení, ktoré ich informujú o stave a kondícii spravovanej flotily a umožňujú im rýchlo riešiť vzniknuté problémy.

HP ThinPro 8.0 chráni kritické zariadenia pracovníkov IT oddelení a koncových používateľov od spustenia až po vypnutie vďaka stabilnému, bezpečnému a prehľadnému používateľskému prostrediu. Operačný systém HP ThinPro 8.0, založený na systéme Linux,® pridáva pokročilé viacúrovňové zabezpečenie vrátane šifrovania diskov, jednoduché používateľské rozhranie a podporu vzdialenej správy zariadení. Ponúka tiež aktualizovanú podporu viacerých nástrojov na cloud computing a spoluprácu.

Chránime našu spoločnú budúcnosť

Chromebooky a tenkí klienti HP sú súčasťou najudržateľnejšieho portfólia počítačov na svete.[29] Chromebook HP Elite c640 G3 Enterprise, Chromebook HP Elite c645 G2, mobilný tenký klient HP Elite mt645 G7 a mobilný tenký klient HP Pro mt440 G4 obsahujú v reproduktorových skrinkách plasty, ktoré by inak skončili v oceánoch, ich klávesnice sú z 50 % vyrobené z recyklovaných DVD[30] a obaly sa
zo 100 % vyrábajú z udržateľných zdrojov alebo z recyklátov.[31]

Dostupnosť a ceny:

  • HP Elite Dragonfly Chromebook Enterprise bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 1599 eur.
  • HP Elite Dragonfly Chromebook bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 1599 eur.
  • HP Elite c645 G2 Chromebook Enterprise bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 749 eur.
  • HP Elite c645 G2 Chromebook bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 749 eur.
  • HP Elite c640 G3 Chromebook Enterprise bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 749 eur.
  • HP Elite c640 G3 Chromebook bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 749 eur.
  • Tenký klient HP Elite t65 bude na Slovensku v predaji od augusta. Ceny sú k dispozícii na vyžiadanie.
  • Mobilný tenký klient HP Elite mt645 G7 bude na Slovensku v predaji od augusta. Ceny sú k dispozícii na vyžiadanie.
  • Mobilný tenký klient HP Pro mt440 G4 bude na Slovensku v predaji od augusta. Ceny sú k dispozícii na vyžiadanie.

[1] Prieskum spoločnosti Gartner, 2021.

[2] Na základe internej analýzy aktuálne dodávaných chromebookov, ktoré majú predinštalovaný Chrome Enterprise Upgrade a prešli testovaním MIL-STD vykonaným spoločnosťou HP. Najpokročilejšie na základe chromebookov s haptickým trackpadom s hmatovou spätnou väzbou, 5 MPx MIPI kamerou, korekciou osvetlenia, AI redukciou šumu, štvoricou reproduktorov s diskrétnymi inteligentnými zosilňovačmi od decembra 2021.

[3] Viacjadrové systémy sú určené na zvýšenie výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové aplikácie budú mať z použitia tejto technológie nutne prospech. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie spoločnosti AMD nie je meraním taktovacej frekvencie.

[4] Skutočný jas bude nižší pri použití technológie HP Sure View alebo dotykovej obrazovky.

[5] Integrovaná obrazovka na ochranu súkromia HP Sure View Reflect je voliteľná funkcia, ktorú je potrebné nakonfigurovať pri nákupe, a je navrhnutá tak, aby fungovala v orientácii na šírku.

[6] Wi-Fi 6E vyžaduje router Wi-Fi 6E, ktorý sa predáva samostatne. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 6E je spätne kompatibilný s predchádzajúcimi špecifikáciami 802.11. a je k dispozícii v krajinách, kde je Wi-Fi 6E podporovaná.

[7] Modul 4G LTE je voliteľný a musí byť nakonfigurovaný vo výrobe. Modul vyžaduje aktiváciu a samostatne zakúpenú servisnú zmluvu. Spätne kompatibilný s technológiami HSPA 3G. Overte si u poskytovateľa služieb pokrytie a dostupnosť vo vašej oblasti. Rýchlosť pripojenia, odosielania a sťahovania sa bude líšiť v závislosti od siete, lokality, prostredia, podmienok siete a ďalších faktorov. 4G LTE nie je k dispozícii pri všetkých produktoch a vo všetkých regiónoch.

[8] Kamera HP Privacy Camera je k dispozícii iba pri počítačoch vybavených HD alebo IR kamerou a musí byť nainštalovaná z výroby.

[9] Viacjadrová technológia je určená na zvýšenie výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové aplikácie budú mať z použitia tejto technológie nutne prospech. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie, značenie a/alebo pomenovanie spoločnosti Intel nie je meradlom vyššieho výkonu.

[10] Voliteľná funkcia, ktorú treba nakonfigurovať pri nákupe.

[11] Pre plnú funkčnosť Intel® vPro® je vyžadovaný operačný systém Chrome OS R99 alebo novší, procesor s podporou vPro, káblová sieť LAN a/alebo karta WLAN s podporou vPro, WiFi 6E a bezpečnostný čip H1. Niektoré funkcie vyžadujú softvér tretích strán.

[12] Redukcia šumu s umelou inteligenciou môže vyžadovať automatickú aktualizáciu operačného systému.

[13] Na základe internej analýzy spoločnosti HP pre aktuálne dodávané chromebooky s predinštalovaným prehliadačom Chrome s čítačkou čipových kariet k aprílu 2022.

[14] Ponuka je k dispozícii do júla 2023 na vybrané chromebooky HP s procesorom Intel i3 11. generácie alebo s rýchlejším procesorom AMD 5000 gen r3 alebo rýchlejším procesorom. Licencia systému Windows nie je súčasťou dodávky. Ročné predplatné začína po registrácii zariadenia.

[15] Na zobrazenie snímok 4K je vyžadovaný obsah 4K. Displeje sa predávajú samostatne a nie sú súčasťou dodávky.

[16] Na základe aktuálne dostupných mobilných tenkých klientov na trhu (priemerné skóre CPU Mark) k aprílu 2022.

[17] Viacjadrové systémy sú určené na zvýšenie výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové aplikácie budú mať z použitia tejto technológie nutne prospech. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie spoločnosti AMD nie je meraním taktovacej frekvencie.

[18] Modul 4G LTE je voliteľný a musí byť nakonfigurovaný vo výrobe. Modul vyžaduje aktiváciu a samostatne zakúpenú servisnú zmluvu. Spätne kompatibilný s technológiami HSPA 3G. Overte si u poskytovateľa služieb pokrytie a dostupnosť vo vašej oblasti. Rýchlosť pripojenia, odosielania a sťahovania sa bude líšiť v závislosti od siete, lokality, prostredia, podmienok siete a ďalších faktorov. LTE nie je k dispozícii pri všetkých produktoch a vo všetkých regiónoch. ​

[19] Wi-Fi 6 je voliteľná funkcia, ktorú treba nakonfigurovať pri nákupe. Bezdrôtový prístupový bod a internetová služba sú vyžadované a predávajú sa samostatne. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 6 (802.11ax) je spätne kompatibilný s predchádzajúcimi špecifikáciami 802.11.

[20] Voliteľná funkcia, ktorú treba nakonfigurovať pri nákupe.

[21] HP Sure Start Gen7 je k dispozícii na vybraných zariadeniach HP s procesormi Intel. Dostupnosť nájdete v špecifikáciách produktu.

[22] HP Tamper Lock je voliteľná funkcia, ktorá musí byť nakonfigurovaná vo výrobnom závode a pred použitím vyžaduje zadanie hesla správcu. *Tamperlock whitepaper nájdete tu: https://h20195.www2.hp.com/v2/getpdf.aspx/4AA7-8167ENW.pdf. Musí byť nakonfigurovaná pri nákupe.

[23] Viacjadrové systémy sú určené na zvýšenie výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové aplikácie budú mať z použitia tejto technológie nutne prospech. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie, značenie a/alebo pomenovanie spoločnosti Intel nie je meradlom vyššieho výkonu.

[24] Bezdrôtový prístupový bod a internetová služba sú vyžadované a predávajú sa samostatne. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená.

[25] WWAN nie je k dispozícii s operačným systémom HP ThinPro. Modul 4G LTE je voliteľný, musí byť nakonfigurovaný vo výrobe, vyžaduje aktiváciu a samostatne zakúpenú servisnú zmluvu. Zistite si u poskytovateľa služieb pokrytie a dostupnosť vo vašej oblasti. Rýchlosť pripojenia, odosielania a sťahovania sa bude líšiť v závislosti od siete, lokality, prostredia, podmienok siete a ďalších faktorov. 4G LTE nie je k dispozícii pri všetkých produktoch a vo všetkých regiónoch.

[26] Pri úložných jednotkách je GB = 1 miliarda bajtov. Skutočná naformátovaná kapacita je menšia. Až 30 GB (pre Windows 10) je vyhradené pre softvér pre obnovu systému.

[27] HP Tamper Lock je voliteľná funkcia, ktorá musí byť nakonfigurovaná vo výrobnom závode a pred použitím vyžaduje zadanie hesla správcu. *Tamperlock whitepaper nájdete tu: https://h20195.www2.hp.com/v2/getpdf.aspx/4AA7-8167ENW.pdf. Musí byť nakonfigurovaná pri nákupe.

[28] Na základe údajov k aprílu 2022.

[29] Platí pre počítače, pracovné stanice a displeje HP vyrobené po januári 2019. Vychádza z väčšiny registrácií EPEAT® Gold a Silver po splnení všetkých požadovaných kritérií a dosiahnutí 50 – 74 % voliteľných bodov pre certifikáciu EPEAT® Silver a 75 – 100 % voliteľných bodov pre certifikáciu EPEAT® Gold podľa normy IEEE 1680.1-2018 EPEAT®. Stav sa líši podľa krajiny. Ďalšie informácie sú k dispozícii na adrese www.epeat.net.

[30] Percento recyklovaného materiálu sa líši podľa výrobku.

[31] Vonkajší obal krabice je vyrobený z certifikovaných a recyklovaných vlákien z udržateľných zdrojov. Vláknité vankúše sú z recyklovaných drevených vlákien a organických materiálov. Všetky plastové vankúše sú vyrobené z recyklovaného plastu.

Značky: