Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Model Samsung QE65Q9FN zbiera najvyššie ocenenia, zahraniční novinári vyzdvihujú špičkové farebné podanie, vysoký dynamický rozsah aj evolúciu technológie One Connect. 

Zaujímavé recenzie vydali popredné svetové média zamerané na technológie aj lifestyle. Zaujal ich rad kľúčových funkcií, okrem iného režim Ambient, kvalita zvuku a perfektné vykreslenie aj tých najtmavších častí obrazu. Vďaka tomu všetkému je televízor Samsung QE65Q9FN považovaný za jeden z najlepších televízorov súčasnosti.

Dokonalé zobrazenie

Redaktori serveru What HiFi udelili modelu QE65Q9FN päťhviezdičkové ocenenie s konštatovaním, že testovaný televízor QLED ponúka neuveriteľne dokonalý obraz. „Ide o televízor s najjasnejším, najostrejším a najživším obrazom, aký sme doposiaľ recenzovali, a vďaka extrémne prepracovanému zónovému podsvieteniu ponúka tento televízor vysokú úroveň jasu v kombinácii s naozaj hlbokými odtieňmi čiernej, u ktorých sú pritom zachované jemné prechody. Keď k tomu pridáte skvelé užívateľské rozhranie, presvedčivú kvalitu zvuku, množstvo aplikácií a vychytané funkcie, ktoré potešia hráčov, tak máte všetko, čo potrebujete.“

Nedostižné farby a najtmavšia čierna

Päť hviezdičiek vo svojom teste udelil aj server Trusted Reviews, ktorý považuje model QE65Q9FN za ten najmenší kompromis pri rozhodovaní zákazníkov, či si zadovážiť televízor s širokou úrovňou jasu alebo so skvelým podaním tmavých odtieňov. Tento televízor totiž zvláda oboje na perfektnej úrovni, pričom výkon v oblasti jasu a farebného podania je redaktormi hodnotený ako nedostihnuteľný. „Samsung Q9FN je televízor, ktorý na mňa za dobu, čo sa recenziám venujem, urobil najväčší dojem a pokiaľ túžite po intenzívnom, sýtom obraze, ktorý si vychutnáte pri sledovaní Majstrovstiev sveta vo futbale 2018, tak je tento televízor správnou voľbou.“

Vysoká kvalita v 4K

Vo svojej recenzii chválou nešetrí ani redaktor Forbesu John Archer: „Tou najdôležitejšou vecou, ktorú QN65Q9FN bezpodmienečne, rozhodne a nepochybne MUSÍ spĺňať, je kvalita obrazu. A ja som skutočne veľmi rád, že môžem potvrdiť, že tomu tak je. Úplne s prehľadom.“ Vo svojom detailnom testovaní sa Archer venuje aj rozdielom medzi technológiami QLED a OLED. Tieto rozdiely konštatoval tvrdením, že modelu QN65Q9FN (označenie modelu QE pre americký trh) sa bez akýchkoľvek pochybností podarilo prekonať názor prevládajúci v minulom roku a síce, že technológia OLED je teraz u televízorov jedinou technológiou, ktorá má čo povedať. „Ide zrejme o najpresvedčivejšiu kvalitu obrazu v rozlíšení 4K, akú som kedy videl,“ píše vo svojej recenzii Archer.

Viac informácií o nových televízoroch Samsung QLED sa dozviete na http://www.samsung.com/sk/tvs/qled-tv/highlights/.