Hlavné mesto Slovenska a Svet elektrobicyklov poctila príchodom horúca novinka od prestížneho nemeckého výrobcu elektrobicyklov Haibike – SDURO AllMtn Plus 2016.

Ide o špecialitku pre horských nadšencov cyklistiky, ktorá vďaka elektromotoru a novým kolesám posúva hranice ešte ďalej ako ste vôbec snívali.

haibike-sduro-allmtn-plus-2016-shadow_web2016_3_nowat

Haibike SDURO AllMtn Plus 2016 je obratný, veľmi odolný, celoodpružený horský elektrobikel s novými plášťami 27,5 plus. Tieto pneumatiky s označením 650B+ sú širšie – až 3palce, čo dodáva ebajku vysokú stabilitu a výbornú priľnavosť k podkladu.

Pre koho to je?

Hlavným kľúčovým slovom je to – PLUS . Čo všetko to znamená? Nové pneumatiky vyvinul cyklistický priemysel na konci minulého roka. 27,5+ zapĺňajú medzeru v MTB, ktorá existovala medzi 26 a 29-palcovými kolesami, ale s menšou šírkou. Širšie 3-palcové kolesá s veľkosoťou 27,5 placa ponúkajú maximálnu trakciu a priľnavosť, bez toho aby bol ohrozený valivý odpor. Tieto vlastnosti kolesa a 150 mm plné odpruženie ponúkajú jedinečný allMnt, alebo horský až enduro ebajk vhodný pre  maximálnu dostupnosť vysokohorských terénov, skoro až enduro jazdu.

Yamaha ebike System

Nový Haibike sDuro AllMtn Plus je poháňaný najnovším systémom Yamaha. Tento výkonný 250w motor ponúka až 280% podporu s maximálnym krútiacim momentom 80 Nm. Výkonová krivka je citlivá a reaguje akonáhle sa dotknete pedálu. Nová pomoc je nastavená v 4 úrovniach – „Eco+“, „Eco“, „Standard“ a „High“. To umožňuje užívateľovi vybrať si len toľko asistencie, koľko treba, aby bola jazda flexibilná a cyklista ju mal pod vlastnou kontrolou. Systém Yamaha 2016 používa batériu 400Wh, teraz s dojazdom až 150 km, pretože asistencia ponúka režim Eco +. Celý systém ponúka jazdcovi veľmi dynamický zážitok z jazdy aj v náročnom teréne.

e-bike_yamaha_web2016_3_nowat

Zadný tlmič RockShox Monarch RT

Novinka pre rok 2016 Haibike sDuro AllMtn Plus podporuje zadný tlmič RockShox Monarch RT. Tento nový tlmič ponúka hodvábne hladký chod a vďaka svojej ľahkej konštrukcii rukoväte tlmí lepšie ako inokedy. Vzduchom nastaviteľný tlmič sa nastavuje podľa hmotnosti jazdca, čím sa získa komfortný pocit, pretože nasáva iba to, čo treba. SDuro AllMtn Plus je vybavený novou vidlicou RockShox Yari RC. Tá ponúka nastaviteľnú dráhu od 120 mm do 150 mm, takže jazdec si môže zvoliť príslušné cestovné tlmenie v závislosti od terénu.

ebike_tlmic_web2016_3_nowat

Na sDuro AllMtn Plus sú Magura MT5 4-piestové hydraulické kotúčové brzdy.

e_bike_brzdy_web2016_3_nowat

Prevodovka Shimano SLX XT

Systém Yamaha dopĺňa dvojprevodník vpredu Shimano SLX XT. Ide o 2×10 prevodovku, ktorá dokážu miešať pre jazdcov ideálnu jazdu hore I dole kopcom. Nový Shimano XT mechanizmus je ľahší a ponúka ešte ostrejšie zmeny prevodových stupňov.

e-bike_prevodovka_web2016_3_nowat

AllMtn je štýl

Ak majú jazdci na horských ebajkoch záujem o špičku siahajúcu až k enduro, sprevádzať ich musí aj adekvátne vybavenie a doplnky. Oblečenie, prilby, ebajk tuning, to všetko pre AllMtn štýl ponúka na predajni najväčšie centrum pre elektrobicykle na Slovensku – ebajk – Svet elektrobicyklov na Račianskej 77 v Bratislave. Enduro oblečenie nemusí byť to jediné, čo horskí ebajkeri vedia po zídení zo svojho stroja mať na sebe. V ebajku existuje veľký výber funkčného športového oblečenia aj s elegantným dizajnom.

Nechajte nám správu