Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dokázali ste si predstaviť dobu, keď sa budú filmy natáčať na mobil? Tá doba už prišla. Horúca novinka na Slovensku, prémiový mobilný telefón HONOR Magic4 Pro s integrovanou technológiou IMAX Enhanced nahradil filmovú techniku.

Španielsky režisér Eugenio Recuenco natočil krátky artový film – antický mýtus o Narcisovi a jeho kráse – Kaleidoskop, iba pomocou mobilného telefónu. Výsledok je podobný ako pri využití ťažkej filmovej  techniky.

Kaleidoskop: Artový film o mýte Narcisa a krásy natočený len s mobilným telefónom HONOR Magic4 Pro

V gréčtine znamená „Kalo“ krásny a „idol“ znamená tvar. Vo svojom najnovšom filme Kaleidoskop chcel režisér Eugenio Recuenco zachytiť rôzne podoby krásy. Film sa zameriava na interpretáciu mýtu o Narcisovi z pohľadu ženskej krásy. Je to tiež zmes odrazov rôznych foriem krásy, ktoré sú magicky prepojené, podobne ako kaleidoskop. Režisér Recuenco tak chcel filmom vyjadriť svoje želanie, aby sa ľudia po dlhej dobe opäť stretli a spojili.

Kaleidoskop je film, ktorý zobrazuje rôzne podoby krásy a je celý nakrútený mobilným telefónom HONOR Magic4 Pro s filmovou technológiou. Ide o prepracovanie slávneho mýtu o Narcisovi, ktorý bol posadnutý vlastnou krásou a je to odraz našich dnešných každodenných vzťahov,“ povedal režisér Recuenco a dodal: „Tento audiovizuálny projekt je mojím prvým, ktorý bol celý natočený na mobilný telefón. HONOR Magic4 Pro spojil technológiu s filmovými metódami.

HONOR Magic4 Pro, vlajkový prémiový mobilný telefón, ktorý bol ocenený zlatou kategóriou DXOMARK za foto a video výbavu, je na svete jedným z mála mobilov s certifikátom filmovej technológie IMAX Enhanced. Je to tiež vôbec prvý mobilný telefón, ktorý vďaka režimu Log podporuje natáčanie videa v 10bitovej kvalite 4K so 60 snímkami za sekundu. Veľmi vysoká kvalita tak prináša veľa priestoru pre prípadnú postprodukciu. Priekopnické režimy Magic-Log s ktorými si môžete vyskúšať farebné filmové podfarbenie na základe filmových žánrov, alebo 3D LUT, ktoré boli vytvorené Hollywoodskými koloristami, vám prinášajú do rúk profesionálnu filmovú techniku. Navyše vďaka certifikátu IP68 je HONOR Magic4 Pro odolný proti prachu a vode. Vydrží tak bez problémov ponorený do hĺbky 1,5 metra po dobu 30 minút. Nezaskočí vás, keď vám padne napríklad do mláky alebo zmoknete.

Španielsky režisér krátkych filmov, ktorý je známy tiež vďaka reklamám, navyše zasadal v medzinárodnej umeleckej súťaži HONOR Magic Moments Awards 2022, kde dala značka HONOR opäť príležitosť mladým talentom z celého sveta. „Dorazilo nám viac ako 200 000 úžasných umeleckých diel z 50 krajín z celého sveta,“ prezradil globálny prezident značky HONOR, George Zhao.

Artový film Kaleidoskop režiséra Eugenia Recuenca

Fotografovanie spoluprácou viacerých objektívov naraz

HONOR Magic4 Pro dokáže okrem natáčania videa vo filmovej kvalite aj automaticky vybrať tie najlepšie snímky s pomocou umelej inteligencie a rovno ich uložiť ako fotky vo veľmi kvalitnom rozlíšení. Je to prvýkrát, čo mobilný telefón dokáže súčasne natáčať videá a fotografovať ten istý záber v takej vysokej kvalite.

Na nádhernej zadnej časti telefónu nájdete zostavu troch kamier usporiadaných do konceptu „Oko múzy“, ktorý si berie inšpiráciu zo symetrie čínskej architektúry. Nájdete tu 50Mpx hlavný širokouhlý fotoaparát, 50Mpx ultra širokouhlý fotoaparát so zorným uhlom 122° a 64Mpx periskopický teleobjektív. Vďaka aktívnej spolupráci rôznych objektívov sa nemusíte obávať veľmi plynulého prechodu pri priblížení aj z veľmi veľkej vzdialenosti. Okrem toho HONOR Magic4 Pro dokáže zväčšiť nielen obraz, ale aj zvuk. Vďaka tomu je vhodný na filmovanie zvierat vo voľnej prírode, ku ktorým by ste sa inak dostali len veľmi ťažko.

O režisérovi Eugeniovi Recuencovi: Umenie za kamerou

Eugenio Recuenco nie je len ikonou fotografie v Španielsku. Je tiež jedným z najprestížnejších medzinárodných módnych a reklamných fotografov na svete. Recuencov jedinečný a intímny štýl prináša momenty zo života okolo neho a dokáže ich premeniť na skutočné umelecké diela. Je celosvetovo známy svojimi figurálnymi fotografiami v divadelnom štýle a jeho diela odkazujú na Tamaru Lempickú a jej Renesanciu.

Diela Eugenia Recuenca si môžete pozrieť v Múzeu Reina Sofia, v galérii CWC v Berlíne alebo v galérii Bertin-Touleblanc v Paríži. Recuenco získal aj niekoľko medzinárodných fotografických ocenení vrátane Zlatého leva na filmovom festivale v Cannes (v rokoch 2006 a 2013) a Zlatej ceny za najoriginálnejšiu fotografiu na medzinárodnom festivale El Ojo de Iberoamérica v roku 2013.

Značky: