BMW Motorrad Definition CE 04 prepája analógový a digitálny svet a tým sa okrem dopravného prostriedku stáva pre človeka jazdiaceho v meste aj prostriedkom na komunikáciu.

BMW Definition CE-04

BMW Definition CE-04

S elektrickým pohonom, zaujímavým dizajnom a s inovatívnymi riešeniami konektivity stanovuje nové štandardy v segmente skútrov.

Elektricky poháňaný a zapojený do života jazdca

BMW Motorrad Definition CE 04 vznikol na základe vývoja a prispôsobenia každodenným potrebám a požiadavkám používateľov. V duchu motta „Zapojený do života“ spája analógový a digitálny svet.

Inovatívna konštrukcia a priekopnícky dizajn

Vizuálne sa BMW Motorrad Definition CE 04 jasne odkláňa od zaužívaného vzhľadu skútrov, ako ich poznáme teraz. Namiesto toho je tu predĺžená a nízka línia vozidla a diagonálne stúpajúca predná časť, ktorá vytvára modernú a zároveň čistú siluetu. Do moderného mestského prostredia dokonale zapadajú veľkorysé pokojné plochy s ostro definovanými hranami. Plochá batéria v podlahe poskytuje nové možnosti, ako nové osvetlené odkladacie priestory dostupné cez výklopné veko na boku. Jazdec tak má jednoduchý prístup k uloženiu prilby a ďalšej výbavy. Nízke umiestnenie batérie má pozitívny vplyv na ťažisko, čo znamená hravé ovládanie a radosť z dynamickej jazdy.

BMW Definition CE-04

BMW Definition CE-04

Čisté tvary a moderná technológia

Čisté línie, veľké plochy a výrazný dizajn, to všetko podčiarkuje moderný pocit z proporcií. Umocňuje to aj použitie dvoch farieb: pod modernou bielou metalízou Mineral White sa nachádza matná čierna časť, ktorá tvorí technickú časť a srdce vozidla. Prechádza od prednej časti až dozadu vrátane pneumatík a predných svetlometov a jej súčasťou sú aj pohon a odpruženie. BMW Motorrad Definition CE 04 vníma technologické časti motocykla ako súčasť dizajnu. Preto panely nepokrývajú bočnú časť vozidla vzadu. Namiesto toho sa rozprestierajú okolo bokov vozidla ako malé krídla a umožňujú pohľad na pohon, chladiace rebrá, jednoramennú zadnú vidlicu, odpruženie a na ozubený remeň.

Dizajn svetiel je moderne úplne zredukovaný. Dva predné svetlomety v tvare U dostali minimalistický dizajn. Čisto tvarovaný vzhľad a úzke kontúry podčiarkujú moderný a priekopnícky tvar prednej časti. Dve zadné svetlá v tvare C tvoria súčasť zadných postranných panelov.

Bezproblémová konektivita

BMW Motorrad vidí veľký potenciál v interakcii medzi vozidlom a výbavou vodiča v oblastiach ako bezpečnosť, komfort a emotívny zážitok. Jazdec sa s okolitým svetom spája prostredníctvom svojho mobilného telefónu a cez BMW Motorrad Definition CE 04. Jeho 10,25-palcová obrazovka je momentálne najväčšia vo svete skútrov a pôsobí ako rozhranie medzi digitálnym a analógovým svetom jazdca.

BMW Definition CE-04

BMW Definition CE-04

Výbava jazdca ako súčasť komunikácie vozidla

Hlavnou súčasťou výbavy jazdca vyvinutej exkluzívne pre BMW Motorrad Definition CE 04 je neformálne strihaná bunda vhodná na každodenné používanie. Módny celok dopĺňajú čierne rifle na jazdenie, štýlové tenisky a biela prilba s otvorenou tvárou. Bunda bielych farieb ponúka vďaka širokému strihu vysokú mieru komfortu a s mestským štýlom je naozaj výrazná. Vysoký golier a široká kapucňa zvyšujú vizuálnu príťažlivosť tohto kúska oblečenia. Detaily ako umiestnenie zipsov či nenápadné potlače sa odvolávajú na mestské zameranie, takže jazdec môže ísť zo skútra štýlovo oblečený priamo do práce. Špičkový materiál bundy je vodotesný, odolný a priedušný. Flexibilné chrániče zabudované do bundy poskytujú bezpečnosť požadovanú a očakávanú od BMW Motorrad.

BMW Definition CE-04

BMW Definition CE-04

Inovatívne prvky ako zabudované svetelné prvky v rukávoch a v kapucni zaručujú lepšiu viditeľnosť v doprave a dajú sa zapínať či meniť ich farby pomocou snímačov v rukáve. Bunda má vo vnútornom vrecku zabudované aj indukčné nabíjanie, aby mal jazdec vždy dostatočne nabitý mobilný telefón. Výbava jazdca sa tak stáva bezproblémovou súčasťou jeho života.

BMW Motorrad e-mobility

Oddelenie BMW Motorrad prostredníctvom štúdie Concept e z roku 2011 ukázalo, ako môže vyzerať elektromobilita v mestskom prostredí. Nasledoval prvý prototyp modelu BMW C, ktorý sa prestavil v Londýne počas Letných olympijských hier v roku 2012. Značka BMW Motorrad bola prvá spomedzi prémiových výrobcov, ktorá v roku 2014 spustila sériovú výrobu modelu C Evolution. Vďaka tomu sa dalo prichádzať každý deň do práce na dvoch kolesách aj plne elektricky. To bol však iba začiatok. V prípade nasledovníka dostali dizajnéri aj konštruktéri úplne voľné ruky. Výsledkom je úplne nová konštrukcia a ikonický dizajn. Štúdia BMW Motorrad Concept Link ukázala, ako by mohla vyzerať budúcnosť bezemisnej mestskej dopravy v jednej stope. BMW Motorrad Definition CE 04 teraz predstavuje stratégiu elektromobility značky BMW Motorrad pre mestá a mestské celky a tým prináša konkrétny pohľad, ako môže vyzerať aktuálna výroba vozidiel.

Značky:

Nechajte nám správu