Spoločnosť Samsung Electronics predstavila inteligentný prívesok Galaxy SmartTag+.

Galaxy SmartTag+ je vybavený technológiou Bluetooth Low Energy (BLE) aj ultra-wideband (UWB). Umožňuje presnejšiu lokalizáciu ako predchádzajúce modely. Rovnako využíva technológiu rozšírenej reality (AR), s ktorej pomocou vás dokáže veľmi jednoducho priviesť k stratenému predmetu pomocou fotoaparátu v smartfónu. Prívesok Galaxy SmartTag+ bude na Slovensku dostupný od 30. apríla 2021 v modrej a čiernej farbe. Odporúčaná maloobchodná cena bola stanovená na 39,90 Eur.

Ako ľahko nájsť čokoľvek, čo stratíte

Galaxy SmartTag+ je najnovším prírastkom do modelového radu smart príveskov Samsung Galaxy SmartTag. Je možné ho pripevniť na ľubovoľný predmet, napríklad na batoh alebo na kľúče, a potom ho ľahko nájsť pomocou služby SmartThings Find na mobilnom zariadení Galaxy.

K hľadaniu prispieva aj rozšírená realita

Do výbavy Galaxy SmartTag+ patria ako Bluetooth vo verzii BLE, tak aj technológia ultra-wideband (UWB). Vďaka nej je možné na hľadanie strateného predmetu využiť aj systém rozšírenej reality (AR). Slúži na to funkcia AR Finder, ktorá vás jednoducho navedie k hľadanej veci na displeji smartfónu s podporou UWB (napr. v prípade Galaxy S21+ alebo S21 Ultra). Na displeji sa zobrazí vzdialenosť od hľadaného predmetu a šípka v smere, v akom máte hľadať. Keď sa k predmetu dostatočne priblížite, môže navyše prívesok hlasno zazvoniť, takže stratenú vec nájdete, aj keď zapadla napríklad pod gauč.

Prívesok možno lokalizovať aj na veľkú vzdialenosť

Výhody prívesku Galaxy SmartTag+ sa výborne dopĺňajú so schopnosťami aplikácie SmartThings Find – stratený predmet je možné lokalizovať na mape aj v prípade, že sa nachádza ďaleko od vás. Vďaka Bluetooth LE sa totiž prívesok dokáže pripojiť k ľubovoľnému zariadeniu náležiacemu do ekosystému Galaxy a s hľadaním vám teda môžu pomôcť majitelia iných prístrojov tohto radu. Keď v aplikácii SmartThings Find nahlásite stratu prívesku, dokáže ho lokalizovať akékoľvek zariadenie Galaxy, ktoré má funkciu SmartThings zapnutú. A vy dostanete správy o jeho polohe. Všetky dáta sú samozrejme šifrované a chránené, o polohe prívesku sa teda dozviete len vy a nikto iný.

Diaľkové ovládanie inteligentných zariadení jediným stlačením tlačidla

Prívesky Galaxy SmartTag+ a SmartTag však majú aj iné funkcie, neslúžia len na lokalizáciu stratených predmetov. Zabudli ste vypnúť lampu na nočnom stolíku a išli ste von? Nemusíte sa vracať domov, prívesok zvládne zhasnúť za vás. Zvláda aj iné úlohy, stačí si ich nastaviť v aplikácii SmartThings a potom len stlačiť tlačidlo.

Zdroj: Samsung

Systém funguje v rámci služby SmartThings Find, ktorá je k dispozícii v programe SmartThings. Viac informácií nájdete na internetovej stránke www.samsung.com/smartthings.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.