Hyundai Motor predstavil novú generáciu modelu Tucson s revolučným dizajnom ako aj špičkovými technológiami.

Pohľad spredu a zozadu

Karoséria nového Tucsonu je väčšia ako v prípade predchodcu a vozidlo vzniklo podľa dizajnovej identity Sensuous Sportiness (Zmyselná športovosť). Z toho vzišiel aj nápadný geometrický vzor známy aj ako parametrický šperk. Najvýraznejšie sa tento prístup prejavuje na mriežke chladiča, kde sa o prvý dojem starajú najmä skryté parametrické svetlomety Parametric Hidden Lights. Ak sú svetlomety vypnuté, predná časť vozidla vyzerá, akoby bola pokrytá tmavým geometrickým vzorom. Aj zadný nárazník nového modelu Tucson obsahuje zabudované detaily, napr. zadný stierač je nenápadne skrytý pod strešným spojlerom.

Farby karosérie

Nový Tucson prichádza s deviatimi farbami karosérie, v ponuke sú aj špeciálne kombinácie s dvojfarebnou strechou.

Vstúpiť do priestranného interiéru nového modelu Tucson je ako vojsť do úhľadne zariadenej miestnosti. Pasažieri si užijú príjemné náladové osvetlenie, ktoré poskytuje až 64 nastaviteľných farieb a 10 úrovní jasu. Okrem toho si môžete prispôsobiť interiér aj pomocou troch druhov výbav.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson, Zdroj: Hyundai

Digitálny kokpit

Plne nastaviteľný digitálny kokpit pozostáva z prístrojovej dosky s 10,25-palcovou obrazovkou a z rovnako veľkej dotykovej stredovej obrazovky AVN-T. Farebné prostredie prístrojovej dosky sa mení podľa práve zvoleného jazdného režimu. Na všetky nastavenia a ovládanie audia, vozidla, navigácie, klimatizácie a kúrenia teraz slúžia dotykové plochy.

Ovládanie na diaľku

Hyundai ponúka v Tucsone aj online službu Bluelink. Tá ponúka napr. online plánovanie trasy alebo navigáciu na poslednom úseku trasy. Vozidlo je možné cez Bluelink lokalizovať, na diaľku ho odomknúť či zamknúť alebo skontrolovať jeho stav. Súčasťou je aj integrácia Apple a Google kalendára do stredovej obrazovky. Online plánovanie trasy vypočítava cestu pomocou vzdialených serverov. To umožňuje presnejšie predpovedať dopravu či lepšie určiť čas príchodu. Rozhrania Apple CarPlay a Android Auto fungujú aj bezdrôtovo.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson, Zdroj: Hyundai

Viac komfortu a pohodlia

Ďalšími prvkami infotainmentu sú prémiový audiosystém KRELL, bezdrôtová nabíjacia plocha v stredovej konzole ako aj USB konektory vpredu aj vzadu. Novinkou je použitie technológie Multi-Air Mode, ktorá spája priame a nepriame výduchy vzduchu z klimatizácie a z kúrenia. Zámerom je vytvoriť príjemnejšie prostredie na palube s jemnejším prúdením vzduchu. Po aktivovaní tohto režimu začne vzduch prúdiť cez novovytvorené štrbiny ako aj cez normálne výduchy.

Trojzónová klimatizácia sa teraz okrem vodiča a spolujazdca stará aj o pasažierov na zadných sedadlách. Ak chcú pasažieri vzadu nerušene oddychovať, vodič môže pokojne počúvať audiosystém, no zadné reproduktory sa odpoja.

Na zvýšenie prepravnej kapacity sa operadlá zadných sedadiel nového Tucsonu dajú sklápať v pomere 4 : 2 : 4 a dajú sa sklápať aj na diaľku.

Väčší vnútorný priestor

Voči predchodcovi je nový Tuscon o 20 mm dlhší, o 15 mm širší a s rázvorom natiahnutým o 10 mm. Vo výsledku majú pasažieri vzadu o 26 mm viac miesta na nohy. Platí to aj pre modely s hybridným aj so spaľovacím motorom, pretože batérie sa podarilo umiestniť pod zadné sedadlá. V závislosti od pohonu a výbavy sa batožinový priestor zväčšil o 33 až 107 litrov.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu