• Volkswagen Slovakia vyrába v Bratislave model Volkswagen Touareg už od roku 2002 exkluzívne pre celý svet
  • Symbol úspechu: takmer milión vyrobených Touaregov z prvých dvoch generácií
  • Prvý Volkswagen Touareg 3. generácie sa vydáva na cestu na svetovú premiéru do Číny
  • S maskovaným Touaregom sa na vyše 3-týždňovú jazdu vyberie rekordér na dlhé trasy Rainer Zietlow

Najnovší prírastok do produktového portfólia spoločnosti Volkswagen Slovakia, Volkswagen Touareg 3. generácie, vyrazil na dlhú cestu na svetovú premiéru v Číne. Tá sa uskutoční 23. marca 2018 v Pekingu. S maskovaným Touaregom sa z bratislavského závodu spoločnosti  Volkswagen Slovakia vybral  na vyše 3-týždňovú jazdu rekordér na dlhé trasy Rainer Zietlow. Symbol úspechu Volkswagen Slovakia – model Volkswagen Toaureg – sa bude aj naďalej vyrábať v bratislavskej Devínskej Novej Vsi pre celý svet.

Stelesnenie predstáv značky Volkswagen vo veci dizajnu, technológií a dynamiky jazdy – nový Volkswagen Touareg začal (alebo otvára) ďalšiu kapitolu svojej úspešnej histórie. „Sme hrdí, že sa takýto výborný automobil vyrába v Bratislave už 16 rokov,“ povedal Ralf Sacht, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť Volkswagen Slovakia. „Bez našich motivovaných a angažovaných zamestnancov by to nebolo možné,“ zdôraznil Sacht.

Od roku 2002 bolo v Bratislave vyrobených takmer milión Touaregov. Nový Touareg rovnako ako aj jeho predchádzajúce generácie spĺňa nároky najnáročnejších zákazníkov.

Volkswagen Slovakia preinvestoval celkovo za roky 2012 – 2016 približne 1,9 miliardy eur aj v súvislosti s nábehmi výroby novej generácie Volkswagen Touareg, ako aj ďalších SUV modelov vyrábaných v Bratislave.  Aj vďaka týmto modelom našli vo Volkswagen Slovakia prácu ďalšie stovky zamestnancov. Za ostatné roky pribudlo v Devínskej Novej Vsi viac ako 2 000 pracovných miest. Volkswagen Slovakia však aj naďalej hľadá pracovníkov predovšetkým do výrobných oblastí pre montáž, karosáreň či lakovňu.

Viac ako trojtýždennú cestu absolvuje s novým maskovaným Touaregom z Bratislavy na svetovú premiéru do Pekingu rekordér na dlhé trasy Rainer Zietlow. V Číne budú 23. marca 2018 predstavené všetky technické parametre, ako aj podrobnosti k výbave tohto automobilu.  „Prajem novému Touaregu šťastnú a bezpečnú cestu a, samozrejme, aj veľa spokojných zákazníkov,“ dodal Sacht.

Modelová séria Volkswagen Touareg sa dá bezpochyby označiť ako veľmi úspešná. Osvedčil sa v najrôznejších podmienkach – na mestských cestách, rely tratiach a úspechy slávil v rokoch 2009 – 2011 aj na Rely Dakar.

Značky:

Nechajte nám správu