Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Milovníci talianskej gastronómie majú dôvod na radosť: obľúbené talianske pivo, osviežujúci ležiak Peroni Nastro Azzurro, vstupuje na náš trh. Sľubuje spojenie pivného zážitku s typickým životným štýlom La Dolce Vita a priateľskou atmosférou. Vo vybraných obchodoch a reštauráciách sa pivo objaví v priebehu júna.

Na slovenský trh prichádza jednotka medzi talianskymi pivami Peroni Nastro Azzurro. Obľúbeného talianskeho ležiaka sa v 74 krajinách sveta predá ročne viac ako 5,5 miliónov hektolitrov. „Pitie piva sa odjakživa spája s pohodou a zážitkami. Kombinácia Peroni Nastro Azzurro s ľahkou talianskou kuchyňou ponúka slovenským milovníkom piva skvelú príležitosť užiť si tú pravú atmosféru typickú pre Apeninský polostrov aj na Slovensku,“ hovorí Paolo Lanzarotti, výkonný riaditeľ pivovarníckej spoločnosti Asahi Brands International, do ktorej portfólia Peroni Nastro Azzurro patrí.

Príbeh piva Peroni Nastro Azzurro sa začal písať v roku 1963 v podhorí Álp v Lombardii. Vtedy rodina Peroniových s úctou k tradičným talianskym hodnotám, kvalite a remeselnej zručnosti, vytvorila pivo zrodené z temperamentného ducha a životného štýlu La Dolce Vita, sladkého života. Svieži ležiak si rýchlo získal svojich priaznivcov a čoskoro sa rozšíril do celého sveta. Už tretia generácia majstrov sládkov ho varí s rovnakou starostlivosťou, pozornosťou zameranou na detail, s použitím tých najlepších surovín, a vytvára tak obľúbený nápoj, ktorý skvelo dopĺňa taliansku povahu a typickú družnosť.

„Chceme dopriať slovenským milovníkom piva zážitok, ktorý majú možnosť zažívať na dovolenke v Taliansku. Preto sme sa stali výhradným distribútorom tejto jedinečnej talianskej pivnej ikony. Veríme, že si nájde svojich priaznivcov a vhodne doplní naše portfólio. Ocenia ho všetci, ktorí si potrpia na kvalitu, dobré jedlo a pitie. Každý, kto si rád užíva život naplno, či už pri rodinnej večeri alebo pri posedení s priateľmi,“ dodáva Roman Trzaskalik, marketingový riaditeľ Plzeňského Prazdroja.

Peroni Nastro Azzurro sa varí pre slovenský trh výhradne v pivovaroch v Bari, Padove a Ríme. Je to spodne kvasený ležiak zlatej farby s bielou penou. Nezameniteľnú chuť mu dodáva jačmenný slad obohatený o prídavok kukurice Nostrano dell’Isola pestovanej špeciálne pre Peroni a vyvážený pomer aromatických a horkých chmeľov. Jeho charakter pozitívne ovplyvňuje aj jedinečná mäkká voda s minimálnym obsahom minerálov. Vo výsledku ide o viac prekvasené iskrivé pivo svetlejšej farby. Vo vyváženej chuti zaznievajú aj aromatické tóny citrusov. Charakteristickú jemnú horkosť pivu dodáva aromatický chmeľ. Ležiak obsahuje 5,0 % alkoholu a má stupňovitosť 11,45 %. Od typického ležiaka plzeňského typu sa líši v receptúre, základných surovinách aj niektorých technologických postupoch výroby.

Peroni Nastro Azzurro na náš trh vstupuje v sklenených 0,33l fľašiach, ktoré reprezentujú svetoznámu školu talianskeho dizajnu a dodávajú pitiu piva Peroni šarm a štýl. Taliansky ležiak je od júna k dispozícii v 80 vybraných prémiových reštauráciách a baroch na Slovensku a v obchodoch Billa, Kraj a Metro.

Značky: