Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Znamená odolnosť a spoľahlivosť bez ohľadu na verziu. Ikonický japonský pick-up je dostupný v množstve rôznych variantov, vďaka čomu funguje ako auto pre obchod a služby, ale takisto je dobrou voľbou pre ľudí s aktívnym životným štýlom. Je všestrannejší ako kedykoľvek predtým.

Od minulého roka je Toyota Hilux dostupná vo vynovenej verzii. Pick-up má pohon 4×4, tri karosárske verzie, päť verzií výbavy a neskutočné množstvo špeciálnych doplnkov a príslušenstva. Všetky majú spoločnú legendárnu spoľahlivosť, odolnosť a štandardné off-roadové vlastnosti. Auto je síce klasickým pracantom, no vďaka dlhému zoznamu výbavy dokáže ponúknuť aj komfort známy z prémiového segmentu. Firmy si  ho radi vyberajú aj kvôli najvyššej zostatkovej hodnote v jeho triede.

Toyota Hilux je úžitkovým autom ako sa patrí. Svedčí o tom letmý pohľad na technické údaje. Nosnosť auta presahuje 1000 kg, hmotnosť ťahaného prívesu je bez ohľadu na verziu motora alebo výbavu auta 3500 kg. Je to možné vďaka pevnej konštrukcii založenej na ráme, rokmi overenému odpruženiu, ako aj dvom spoľahlivým motorom – známemu 2,4 D-4D s výkonom 150 koní a novému dieselovému motoru 2,8 D-4D, ktorý generuje výkon 204 koní a krútiaci moment 500 Nm. V kombinácii so 6-stupňovou manuálnou alebo 6-stupňovou automatickou prevodovkou  dáva istotu pri zrýchľovaní aj s nákladom a dostatočný výkon pod pravou nohou. Tieto úžitkové hodnoty ocenili nielen zákazníci, ale aj porota medzinárodného testu úžitkových vozidiel International Pick-up Award, ktorá Hiluxu udelila hlavnú cenu.

Vo viacerých verziách

Už v štandardnej výbave je pracant pripravený na všetky podmienky, no nechýba mu ani komfort. Disponuje klimatizáciou, továrenským audio systémom, asistenčnými brzdovými a stabilizačnými systémami a svetlami denného svietenia. Verzia s označením Single Cab je dostupná len s jednoduchou kabínou, vo vyšších verziách je však výber oveľa väčší. Varianty s označením Extra Cab a Double Cab sú dostupné ako s manuálnou, tak aj s automatickou prevodovkou.

Už štandardné výbavy vo všetkých verziách (Single Cab, Extra Cab a Double Cab) disponujú množstvom výbavy, ako je napríklad elektrické centrálne zamykanie, elektrické ovládanie predných a zadných okien, vyhrievanie vonkajších spätných zrkadiel, tempomat, farebný displej na prístrojovom paneli.

Ešte viac pohodlia a komfortu

Zabudnúť nesmieme ani na automatickú, dvojzónovú klimatizáciu, systém rozpoznávania dopravných značiek, adaptívny tempomat, vyhrievanie predných sedadiel či multimediálny systém s dotykovým displejom a konektivitou smartfónu pomocou Apple CarPlay a Android Auto. Bohatá výbava skutočne spája vlastnosti užitočné pri práci s nadpriemerným komfortom.

Vo výbave s názvom Executive je priečka nastavená ešte vyššie. Táto verzia Hilux sa štandardne dodáva s 18-palcovými zliatinovými diskami s pneumatikami 265/50 R18, systémom bezkľúčového prístupu, LED svetlometmi,  spätnými zrkadlami s automatickým stmievaním, parkovacími senzormi a satelitnou navigáciou s 3-ročnou bezplatnou aktualizáciou máp.

Elegantný  Hilux Invincible a rely inšpirovaný GR Sport

Je možný ešte väčší luxus? Špičkové verzie Toyoty Hilux Invincible a GR Sport dokazujú, že áno. Toyota Hilux Invincible sa v ponuke objavila pri príležitosti faceliftu modelu a zahŕňa také vymoženosti ako manuálna roleta batožinového priestoru, oceľové rolovacie potrubie, strieborné bočné nášľapy, Premium Audio JBL systém s 9 reproduktormi a subwooferom, čalúnenie z perforovanej kože, alebo napríklad osvetlenie ambient.

V tomto roku do ponuky pribudne rad GR Sport, inšpirovaný motoristickým športom a ikonickou Rally Dakar. Táto verzia je absolútnym unikátom, pretože auto prešlo množstvom zmien, vrátane technických. Inžinieri predstavili jednokomorové  tlmiče vpredu aj vzadu. Upravili pružiny, ktoré boli dodatočne vystužené a perfektne znášajú aj väčšiu záťaž a otáčky. Pohon sa zlepšil vďaka prepracovaniu listových pružín a použitiu nových puzdier. K tomu sa pridali 17-palcové zliatinové disky s terénnymi pneumatikami. Vďaka týmto úpravám má Hilux GR Sport menšie vibrácie a slabšie otrasy pri jazde v náročných podmienkach.

Toyota Hilux GR Sport sa odlišuje aj vzhľadom. Predná maska ​​je upravená – čierny lak a veľké nápisy TOYOTA odkazujú na prvé generácie tohto auta. Má čierne hliníkové ráfiky, znaky GR a čierne doplnky, kontrastné červené pružiny a tlmiče. V kokpite je čalúnenie z kože a syntetického semišu prešívané červenou niťou, nechýbajú znaky GR, prvky pripomínajúce uhlíkové vlákna a hliníkové pedále.

Špeciálne verzie

Samozrejme, že Toyota Hilux sa dá vďaka špeciálnym karosériám prispôsobiť rôznym potrebám zákazníkov. Auto možno upraviť ako záchranárske vozidlo, osvedčí sa aj pri najťažších off-roadových výletoch vďaka úpravám v spolupráci s Arctic Trucks. Počet úprav, prestavieb a nadstavieb je takmer neobmedzený. Dôležité je aj to, že na karosérie dostupné v ponuke Toyoty sa vzťahuje trojročná záruka výrobcu.

Pre Slovenský trh je k dispozícii jedinečná ponuka – PREDĹŽENÁ ZÁRUKA TOYOTA EXTRACARE PLUS v trvaní 5 rokov alebo 250 000 najazdených kilometrov.

  1. Záruka pokrýva mechanické alebo elektronické poškodenia továrenských súčiastok na vozidle.

      2. Záručná oprava vozidla bez akejkoľvek finančnej spoluúčasti zákazníka – hradených  je 100 % nákladov na servisnú prácu a použité náhradné diely.

      3. Opravy pri použití iba originálnych dielov Toyota v autorizovaných servisoch Toyota.

      4. Prenositeľnosť predĺženej záruky na nového majiteľa pri predaji vozidla.

      5. Vyššia zostatková hodnota jazdeného vozidla, pokiaľ je vozidlo stále v záruke.

      6. Nonstop cestná asistenčná služba Toyota Eurocare po celej Európe.

Značky: