Vynaliezavosť čínskych výrobcov telefónov nemá hraníc.

Medzi najnovšie prírastky v čínskych e-shopoch sa zaradilo zariadenie Oeina XP 10, ktoré ponúka klasické funkcie v moderne dizajnovanom tele.

Pri pohľade na tento telefón vás pravdepodobne najskôr zaujme veľkosť zariadenia a podobnosť so Samsung Galaxy S8. Pri druhom pohľade zaujme aj nízka cena, ktorá je v e-shope GearBest aktuálne 25,36 €, pričom dopravu máte zadarmo.

V čom je teda háčik?

Rozhodne nehľadajte v tomto telefóne žiadne smart funkcie Android zariadení. Po prvom spustení telefónu, ktorý má rozmer 116,8 x 48,2 x 6,8 mm, sa vám zobrazí pod efektne zahnutým krycím sklom displej iba s 1,5” uhlopriečkou a podsvietenou klávesnicou.

Zariadenie je určené pre celosvetové používanie, ale predajca odporúča skontrolovať pred kúpou kompatibilitu siete v mieste využívania. Keďže sa nejedná o smartfón, tak tomu sú prispôsobené aj ďalšie parametre. Pamäť RAM, ako aj ROM ponúkajú zhodne 32 MB. 

Aj napriek malým rozmerom je zariadenie veľmi ťažké. Hmotnosť presahuje 200 g.

Aj napriek nápadnej podobnosti s Galaxy S8 sú všetky ponúkané parametre na základných hodnotách, ktoré sú aj výbavovo veľmi obmedzené. Skôr sa jedná o riadnu dávku recesie, pričom model Oeina XP 10 posúva kreatívne myslenie kopírovania na novú úroveň.

Z parametrov asi najviac zaujme FM rádio, Bluetooth, podpora MicroSD kariet (do 32 GB) a fotoaparát. Fotoaparát je skôr na vyplnenie otvoru v zadnej stene zariadenia, nakoľko ponúka rozlíšenie iba 0,08 Mpx. Na pravej strane, vedľa fotoaparátu, je dokonca vylisovaná čítačka prstov, ktorá by v prípade funkčnosti bola vďaka malým rozmerom zariadenia aj lepšie dostupná ako v skutočnom Galaxy S8. Malý displej zobrazuje na ploche 1,54″ v rozlíšení 240 x 240 pixelov.

Tento telefón si budú kupovať budúci majitelia pravdepodobne, kvôli dizajnu s ktorým budú šokovať svoje okolie. Napríklad pri crash testoch. Detailné unboxing video telefónu Oeina XP 10 si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Ako sa vám páči tento telefón? Dajte nám vedieť do komentárov.

Prečítajte si aj:

Nákupy z Číny budú od roku 2021 drahšie. Do platnosti príde nové nariadenie EÚ

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.