Doplnené 30. januára 2018: Akvizícia je oficiálne dokončená.

Viac ako 2000 zamestnancov HTC prejde do Googlu. HTC bude naďalej vyvíjať svoju virtuálnu realitu a vyrábať smartfóny. Ďalšie detaily dohody sú uvedené v pôvodnom článku, viď. nižšie.

Pôvodný článok 21. septembra 2017: HTC dostane finančné prostriedky, Google získa časť zamestnancov a neexkluzívnu licenciu na intelektuálne vlastníctvo.

Google a HTC po nedávnych špekuláciách oficiálne oznámili strategické partnerstvo. Vďaka nemu dostane HTC finančné prostriedky vo výške 1,1 miliardy dolárov a Google získa časť zamestnancov a neexkluzívnu licenciu na intelektuálne vlastníctvo.

Novo uzatvorené partnerstvo má predstavovať testament dlhodobej strategickej spolupráce medzi firmami HTC a Google pri vývoji prémiových smartfónov. Taktiež podporuje stratégiu spoločnosti HTC, ktorá sa snaží optimalizovať portfólio produktov a fungovať efektívnejšie. HTC bude takisto pokračovať vo vývoji virtuálnej reality.

Google prezentuje partnerstvo ako odhodlanie ďalej investovať do smartfónov a do rastúceho hardvérového biznisu. Google tiež získa prístup k intelektuálnemu vlastníctnu spoločnosti HTC, ktoré môže využiť pri vývoji smartfónov Pixel.

Finančná transakcia by mala byť oficiálne potvrdená regulátormi do začiatku roka 2018.

Prečítajte si aj:

HTC sa nedarí. Zachráni ho Google?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu